250 miljoen foto’s bekeken met fotodeelapp Cooliris

Er zijn inmiddels 250 miljoen foto's bekeken via de fotodeel-applicatie Cooliris voor iOS.

Cooliris 2iOS-applicatie Cooliris is gebruikt om 250 miljoen foto’s te bekijken, waarvan er één miljoen zijn gedeeld. Dit heeft de ontwikkelaar laten weten. Cooliris zou daarnaast 1,5 miljoen keer zijn geïnstalleerd. Het aantal gedeelde foto’s vanuit de app zal vermoedelijk ook nog gaan toenemen: een nieuwe update maakt het namelijk mogelijk om ook foto’s uit Flickr, Picasa, Google+ en Google Drive te vissen.

CoolirisCooliris laat je inloggen op bij je online fotobronnen, zodat je vanuit één app makkelijk je foto’s kan delen met anderen. Vroege iPhone-bezitters zal Cooliris wellicht bekend voorkomen: in 2008 verscheen de app namelijk al in de App Store. In juli 2012 verscheen er een volledig vernieuwde versie. Deze kan na de laatste update worden gebruikt met de camerarol van je iPhone, Facebook, Instagram, Google Images, Google Drive, Google+ en Flickr. Je kunt foto’s uit deze bronnen delen, maar je kunt ook beelden op je iPhone opslaan die je tegenkomt.

Je kunt vanuit Cooliris foto’s delen via Facebook of een ‘conversation’, een groepsgesprek vanuit de app waarin je meerdere beelden kunt plakken. Met dat laatste probeert Cooliris zichzelf neer te zetten als een soort WhatsApp voor foto’s.

Hoewel Cooliris imposante cijfers deelt, is het niet helemaal duidelijk wat de context hiervan is. In een afbeelding staat aangegeven dat Cooliris na vier maanden een succes is, maar de ontwikkelaar zegt niet of bijvoorbeeld de 250 miljoen bekeken foto’s enkel in die periode zijn gezien.

Downloaden: Cooliris (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 13:30
Categorie Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.