Robots for iPad: encyclopedie voor mechanische wezens

Robots for iPad is een uitgebreide encyclopedie over robots, met nieuws, een uitgebreide leersectie en 360-Graden afbeeldingen.

Robots for iPad hoofdmenuJe kent Asymo misschien. De lopende en communicerende robot van Honda is zo groot als een kind en dankzij de bekendheid van het auto- en motormerk haalde hij internationaal het nieuws. Maar er gaat nog veel meer om in de wereld van robots. De nieuwe iPad-app Robots for iPad licht maar liefst 126 robots uit 19 verschillende landen uit en geeft ze weer in volle glorie. Je leest hun specificaties, afkomst en gedachte erachter en kan ze 360 graden ronddraaien.

Robots for iPad is gemaakt door het Institute of Electrical & Electronic Engineers (IEEE), een internationale ingenieursvereniging. Het is hun eerste applicatie die niet in het kader zakelijk valt en dat de makers gepassioneerd zijn over robots, merk je aan alles. De applicatie stikt van de informatie. Zo is het niet alleen een statische encyclopedie, maar blijf je erin ook op de hoogte van het laatste robotnieuws. Het is dus ook een nieuwsbron voor op langere termijn.

Robots for iPad infopaginaQua informatie over de robots gaat de applicatie ver. Bij elke robot is de informatie opgedeeld in twee gedeelten: links vind je statische informatie over elke robot, met uitgebreide tekstuele informatie over de robot als de geschiedenis, het bouwen en de gedachte achter het mechanische wezen. Ook zie je de specificaties: door wat wordt hij aangedreven, uit welk jaar komt ie en hoe groot is de robot? Het rechter gedeelte bestaat uit beeld en bevat veelal afbeeldingen van de robots die je al dan niet geanimeerd kan ronddraaien met een veegbeweging. In totaal zijn er meer dan 500 foto’s. Je kan de afbeeldingen eveneens op volledig scherm weergeven. Leuk is dat elke robot open staat voor je input: je kan bij elke de vraag beantwoorden of je hem zou willen hebben en met hoeveel sterren je hem beoordeelt. Daarnaast kan je beoordelen of hij er eng of juist vriendelijk uitziet. Je ziet je gegevens terug in het tabblad Ratings. Daarnaast tref je onder het tabblad Learn allerlei algemene en ontstaansgeschiedenis van robots.

Downloaden: Robots for iPad (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2012, 13:43
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.