1,2 miljard app-downloads voor iOS en Android in laatste week 2011

Uit onderzoek van Flurry Analytics blijkt dat er in de laatste week van 2011 1,2 miljard apps zijn gedownload voor de iPhone en Android. In diezelfde tijd zouden er 20 miljoen nieuwe smartphones zijn geactiveerd.

Christmas appsUit onderzoek van Flurry Analytics blijkt dat er in de laatste week van 2011 1,2 miljard apps zijn gedownload voor iOS en Android. Dat is zestig procent meer dan de eerste twee weken van december. Volgens Flurry werden er niet eerder meer dan een miljard apps in een week gedownload. In deze laatste week zouden er 20 miljoen nieuwe iPhones en Android-smartphones zijn geactiveerd, waarvan 6,8 miljoen op eerste kerstdag.

Op eerste kerstdag werden er 242 miljoen apps gedownload – een vijfde van de totale 1,2 miljard. De week voor kerst zorgde met 857 app downloads ook voor indrukwekkende cijfers, iets dat volgens het analysebureau voor een flink deel te danken is aan kerstavond.

Flurry eind 2011 cijfers

Het analysebureau zette ook de 20 meest downloadende landen naast elkaar, waaruit bleek dat bijna de helft van alle apps in de Verenigde Staten werd geïnstalleerd, gevolgd door China met 99 miljoen downloads. Europa maakt zijn entree op de derde plek: in het Verenigd Koninkrijk werden 81 miljard app gedownload. Ook Nederland bevindt zich in de top 20, met 13 miljoen downloads op de 15e plaats. Daarmee staan wij vlak achter Brazilië met soortgelijke cijfers.

Flurry Analytics krijgt inzage in de App Store aan de hand van 140.000 apps voor iOS en Android die gebruik maken van een speciale tracker. Hierdoor beweert het bureau 20 procent van alle gedownloade apps te kunnen bijhouden. Ook zouden ze 90 procent van alle geactiveerde smartphones per dag detecteren. Om een totaalbeeld te creëren leggen ze deze cijfers naast algemene informatie, bekendgemaakt door Apple en Google.

Meer informatie: Flurry Analytics

Flurry eind 2011 top 20 landen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2012, 9:58
Categorie Uncategorized
Onderwerp cijfers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.