FlitsNav: mobiele flitsers opmerken op de iPhone tijdens het rijden

FlitsNav is een nieuwe Nederlandse iPhone-app die je op de hoogte stelt van flitspalen en mobiele flitsers in je omgeving. Je krijgt een melding van een flitser tijdens het rijden en ziet ze allemaal opgesomd in een lijst.

FlitsNav iPhone app waarschuwt voor flitsersFlitsNav is een nieuwe aanbieder voor de iPhone in een markt die al vol zit met apps: flitsers melden terwijl je rijdt. De gisteren uitgebrachte, Nederlandse app, onderscheidt zich door veel nadruk te leggen op mobiele flitsers. Daarvoor maakt de app gebruik van meldingen die zijn doorgegeven aan de website Flitsservice.nl. Als je zelf een flitser ziet, kun je die met één druk telefonisch doorgeven. Als je rijdt en FlitsNav geactiveerd hebt, geeft de app een seintje als je in de buurt van een flitspaal of mobiele flitser bent.


De door Gerwin de Groot ontwikkelde app laat de gegevens tijdens het rijden zien op een dashboard. Bovenin staat je huidige wegnummer en het hectometerpaaltje groot in beeld, linksonder tref je een driekhoeksbord met het totaal aantal bekende, actieve flitsers en de cirkel rechts laat de afstand en positie tot de dichtstbijzijnde flitser zien. FlitsNav lijstEen legenda is desalniettemin geen overbodige toevoeging. Helemaal bovenin beeld kan je GPS met een blauw knopje uitschakelen. Als je hem aan laat staan als je de app wegdrukt, blijft FlitsNav ook op de achtergrond actief.

Naast het dashboard is er ook een lijst met de verschillende flitsers en flitspalen zichtbaar in het tabblad Lijst. Rechtsboven zie je de afstand tot de meest nabije flitser. Als GPS geactiveerd is, zie je meteen de dichtstbijzijnde flitser bovenaan. Als die niet in de buurt is, kan je GPS en de app weer deactiveren. FlitsNav dashboardJe kan ook het zekere voor het onzekere nemen en de app aan laten staan: standaard worden de mobiele flitsers namelijk elk kwartier ververst. Onder de instellingen kan je dat aanpassen naar 5 minuten tot elk half uur. Ook kan je zelf aangegeven wat de afstand is waarop je gewaarschuwd wilt worden. Om de batterij van je telefoon te besparen, kan je eveneens aangeven wanneer GPS automatisch wordt uitgeschakeld als de app inactief is.

De flitsers die FlitsNav op moment van schrijven aangeeft, zijn op punten anders dan bijvoorbeeld de resultaten van FlitsDog of het populaire Flitsers.mobi. Het lijkt zo in ieder geval een poging waard om FlitsNav eens te proberen naast je huidige flitsmelder.

Downloaden: FlitsNav (gratis)

Reacties: 42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.