Quest Master: iPhone-quizgame van het wetenschapsblad

Er is een nieuwe intelligente quiz-app voor iPhone: Quest Master is een online speelbare applicatie van wetenschapsmagazine Quest.

Quest Master online quiz game iPhoneWie graag een quiz op de iPhone speelt waarin wat meer van je wordt verwacht dan kennis over voetballogo’s en popliedjes, hoeft het niet langer te houden bij De Slimste Mens en Wetenschap in Beeld Quiz Battle. Er is een nieuwe iPhone-app waarvoor je een beroep moet doen op je algemene kennis op allerlei lastige kennisgebieden. Onder andere geschiedenis, maatschappij, techniek, psychologie, wetenschap en natuur komen langs in Quest Master, de online speelbare quizgame van het toegankelijke wetenschappelijke magazine Quest.

Kennis en feitjes

De Nederlandstalige game doet een beroep op accurate kennis (‘Met welk land verruilde Nederland in 1667 New York voor Suriname?’), maar schotelt je net zo graag vragen voor waarop je het antwoord vermoedelijk niet weet als je de korte feitjes in Quest Magazine niet hebt doorgenomen. Want in welk land is de pannenkoek nou eigenlijk uitgevonden?

Quest Master categorie kiezen Quest Master ruimtestation Mir

Strijd om secondes

Je speelt het spelletje tegen een Facebook-vriend, zoekt op een gebruikersnaam of mailadres, spit de Quest-vriendenlijst door of speelt tegen een willekeurige online tegenstander. Je begint meteen zelf met het kiezen van de categorie voor de eerste ronde. De keuze is beperkt tot drie categorieën die de app je op dat moment voorschotelt. Hoe meer van de zes vragen je achtereenvolgens goed beantwoordt, hoe meer seconden je wint voor de derde/ laatste ronde. Maar voordat het zover is, beantwoordt ook je tegenstander dezelfde vragen in de eerste ronde en mag hij of zij de categorie van de tweede ronde bepalen. Waarbij ook jij de vragen moet beantwoorden natuurlijk.

Net als in De Slimste Mens zijn de voorrondes eigenlijk maar een warming-up voor de eindronde. Daarin vallen de grote klappen. Secondes bepalen het puntenaantal. Je wint nieuwe secondes met goede antwoorden, maar kan secondes ook weer uitgeven door vragen die je niet weet over te slaan. Dat is tricky, want opnieuw krijg je in de finale meer secondes als je vragen zonder onderbreking achter elkaar goed beantwoordt. De winnaar is degene die aan het eind de meeste seconden overhoudt.

Quest Magazine OK vraag Quest Master quiz game tegenstanders online

Intelligente aanvulling

De afwerking van Quest Master op iPhone kan hier en daar beter. Het overzicht van spellen die je speelt is allesbehalve fraai bijvoorbeeld en ook in de quizvragen zelf spat het spel niet van het scherm. Het spel komt ermee weg. Bij een quiz gaat het immers om de vragen en die zijn zo veelzijdig en specifiek, dat het spel een leuke, intelligente aanvulling is op De Slimste Mens en Wetenschap in Beeld Quiz Battle.

Downloaden: Quest Master (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 november 2013, 11:26
Categorieën Games, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.