Zimmo.be HD: doorzoek het Belgische huizenaanbod

De Belgische website Zimmo.be heeft een iPad-app gelanceerd waarin je kan zoeken op de woningen en panden die de grote variant op Funda aanbiedt. Je ziet daarbij ook meteen de omgeving in Google Maps.

Zimmo.be HD huis te koopWat Funda is voor Nederland, dat is Zimmo.be ongeveer voor België. Het is een gigantische database van vastgoed die zijn informatie aggregeert van meer dan 3000 websites. In de app vind je koop- en huurhuizen, appartementen, grond, garages en bedrijfsvastgoed afkomstig van zowel vastgoedmakelaars, particulieren als notarissen. Met een handige zoekfunctie zie je meteen welke gebouwen om je heen in de markt zijn gezet.


Aan het pictogram op de Google Maps-kaart, zie je met wat voor een pand je te maken hebt. De kaart is rechts op de iPad groot in beeld. Zimmo.be huizen op kaartLinks daarvan staat een misschien wel handiger overzicht met de te koop en te huur aangeboden woningen met een foto en vraagprijs er meteen bij. Ook daar zie je meteen het type woning vermeld. Voor een volledig totaalplaatje, kan je ook gebruik maken van Google Streetview in de app. Zo krijg je meteen een goed beeld van de omgeving. Een hele aardige eigenschap van Zimmo.be HD is dat je zelf een gebied op de kaart kan tekenen waarvan je het aanbod wil zien. Zo kan je makkelijk een wijk of bedrijventerrein uitsluiten.

Als je reeds Zimmo hebt gebruikt op diens website en daar al een account hebt aangemaakt, kan je daar handig mee verder in de applicatie. Zimmo.be HD hoofdmenuJe kan panden en zoekopdrachten namelijk opslaan om later nog eens terug te bekijken en die gegevens worden opgeslagen in je account. Zo zie je een geüpdatete lijst, met welk apparaat je Zimmo ook raadpleegt.

Behalve panden opslaan om er later eens naar te kijken, kan je ook persoonlijke opmerkingen achterlaten bij een pand. Je kan daar zelfs eigen foto’s aan toevoegen. De laatste eigenschap van Zimmo.be HD is ook geen onaardige: je kan vanuit de app direct contact opnemen met de eigenaar. Behalve een telefoonnummer, wordt daarbij ook een mailadres vermeld.

Downloaden: Zimmo.be HD (tijdelijk €1,59, daarna €4,99)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.