Tweetie 2.0 voor iPhone aangekondigd

Tweetie 2.0 voor de iPhone is in de maak. Deze populaire Twitter-applicatie voor de iPhone krijgt een hoop nieuwe functies erbij, zoals diverse mogelijkheden om offline te kunnen twitteren. Daarnaast komt er nog een nieuwe versie van Tweetie voor de Mac aan. Die is gratis, maar voor de iPhone-applicatie zul je opnieuw moeten betalen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Tweetie 2 voor iPhone - replyschermEr zijn genoeg gratis Twitter-applicaties in de App Store te vinden, maar zelf kom ik altijd weer terug bij Tweetie, een applicatie van €2,39 die snel en simpel is. Er is een update van Tweetie in de maak die zeer binnenkort in de App Store kan verschijnen. Tweetie wordt gemaakt door een zelfstandige ontwikkelaar, Loren Brichter, die in z’n eentje acht betaversies van Tweetie 2.0 voor de iPhone heeft uitgebracht en tussendoor ook nog even een (Mac OS X-)desktopversie van Tweetie heeft gelanceerd. Loren maakte tien maanden geleden de applicatie Tweetie, omdat hij niet tevreden was met de Twitter-clients die op dat moment voor de iPhone beschikbaar waren. Zelf had hij geen idee dat de app zo succesvol zou worden. Bijna een jaar later is het tijd voor Tweetie 2.0, die de volgende verbeteringen zal bevatten.


Tweetie 2.0 is compleet nieuw geprogrammeerd en is alleen geschikt voor iPhone OS 3.0 en hoger. Dit is gedaan om zo rijk mogelijke functionaliteit te kunnen bieden. Eén grote verbetering is de offline modus, waarbij je favorieten kunt markeren, mensen kunt volgen of blokkeren, terwijl je offline bent. Bij de volgende keer dat je verbinding met internet maakt, zullen de wijzigingen worden doorgevoerd. Tweetie 2.0 kan de tweets ook in een cache bewaren, zodat je ze offline kunt lezen. De applicatie onthoudt ook verder je bent gebleven, ook als je de applicatie tussentijds verlaat. Heb je geen internetverbinding, omdat je bijvoorbeeld in de metro zit, dan is het mogelijk om tweets en DM’s te schrijven en als draft op te slaan. Ben je later weer online, dan worden de berichten meteen gepubliceerd. Je kunt vanuit de applicatie je Twitter-profiel bewerken, er zijn shortcuts die je met vingerbewegingen kunt activeren, de bewaarde zoekopdrachten zijn ook op Twitter.com en in Tweetie 2 voor de Mac te bekijken, je kunt berichten van twitteraars in jouw omgeving zien… Kortom: de applicatie heeft veel meer te bieden dan nu al het geval is. En daarmee is nog maar een kleine greep besproken, want het scherm waarop je je berichten schrijft heeft een compleet redesign gekregen, je kunt meerdere attachments beheren en er is volledige ondersteuning voor landschapsweergave. Tweets vertalen kan natuurlijk ook, net als een preview bekijken van korte URL’s of je veel te lange bericht doorplaatsen naar de dienst Twitlonger.

Er schuilt wel een addertje onder het gras: mensen die Tweetie voor de Mac hebben gekocht kunnen straks gratis upgraden naar versie 2.0. Voor de iPhone-versie geldt dat niet: dit is een compleet nieuwe applicatie die je opnieuw moet aanschaffen. De prijs zal dan ook €2,39 zijn.

We hebben eerder een review van de huidige versie van Tweetie geschreven.

Meer info: blog van ontwikkelaar Atebits
De ontwikkelaar twittert natuurlijk zelf ook: @atebits en @tweetie
Via: ChicagoNow en Techcrunch (screenshots).

Reacties: 37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.