Stop Politie: Blik op de Weg nadoen met iPhone-app

Doe Wegmisbruikers en Blik op de Weg na met de iPhone-app Stop Politie. Het is niet mogelijk snelheidsovertreders te filmen.

Stop Politie iPad iPhone app iOSAls je jarenlang gefascineerd hebt gekeken naar de tellertjes die je ziet bij de politie-achtervolgingsprogramma’s Blik op de Weg en Wegmisbruikers, wordt het moeilijk na dit artikel de hand op de knip te houden. De Nederlandse ontwikkelaar Bytes & Fun heeft een app uitgebracht die het randje opzoekt. De iPhone-app Stop Politie gebruikt de camera om realtime beelden van de weg vóór je op het iPhone-scherm te tonen. In beeld zie je ook de actuele snelheid en andere meetgegevens van ‘politieappatuur’. Als je de iPhone aan de autoruit vastmaakt heb je een soort camerasysteem, zoals je in de tv-programma’s ziet. Je kunt echter geen live videobeelden opnemen en je kunt de app dan ook niet gebruiken om zelf snelheidsovertreders te filmen. Het enige wat je kunt doen is een fopfoto maken die afkomstig lijkt van de politie. Het is een origineel idee, maar de app wekt wel onveilig rijgedrag in de hand.

Voor de grap

Stop Politie speelgoedauto's iPadDe snelheid meten doe je door op het beeld te tikken en dan de knop links in beeld in te drukken. Centraal onderin zie je de teller lopen om aan te geven dat de snelheid wordt gemeten. Je moet minstens 600 meter achter een auto blijven rijden om een nauwkeurige meting te doen. Hoe langer de afstand, hoe nauwkeuriger de meting. Na 600 meter kan je de trajectcontrole stoppen en zie je de gemiddelde snelheid van je voorganger in beeld. Je dient daarbij wel dezelfde afstand tot de auto voor je te hebben als in het begin. Met andere woorden: Stop Politie kan je (onbewust) aanmoedigen om te hard te rijden. De app is dan ook meer als grap bedoeld.

Geen video, wel foto

Wat je in ieder geval moet weten, is dat je geen video met de applicatie kan opnemen. Wil je het tv-programma naspelen, dan zal iemand met een videocamera vanaf de achterbank moeten filmen (iets wat we uiteraard niet aanmoedigen). De meest geavanceerde functies zijn een snelheidsmeting uitvoeren over een bepaalde afstand en een screenshot maken van wat je ziet. Dat laatste doe je met de knop rechts in beeld. Beelden worden direct opgeslagen in het fotoalbum van je iPhone en zien er bijvoorbeeld zo uit:

Stop Politie wegmisbruikers iOS

Gegevens manipuleren

Ondanks de beperkte functionaliteit kan de lolbroek zich wel vermaken met de app. Je kan de informatie op de meetapparatuur namelijk manipuleren. Schakel de live switch uit in de instellingen en je kan alle gegevens zelf invullen: de datum, het tijdstip, het politiedistrict en jawel: de gemeten snelheid en eigen snelheid. Hiermee gaan heel wat ‘politiebeelden’ als gemene grap verspreid worden, dat is wel duidelijk.

Downloaden: Stop Politie (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Disclaimer: we moedigen je natuurlijk niet aan om te hard te rijden.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.