Dark Day LA: vampier en jager spelen samen in Nederlandse iPad-game

Dark Day LA is een iPad-game voor twee spelers op hetzelfde scherm. De een speelt de vampier, de ander de sluipschutter.

Dark Day LA op iPad tweespeler gameDat je een iPad-game prima met zijn tweeën tegelijk kan spelen, werd eerder dit jaar al duidelijk door het fantastische Badland. Een nieuw bewijsstuk voor die theorie is Dark Day LA, een nieuwe game van het Nederlandse Gamious. Je speelt de game met twee spelers en kan het zelfs spelen op één groot scherm, of door elk een helft van het scherm te gebruiken. Speler een is een vampier die slachtoffers moet maken, speler twee is de sluipschutter die de vampier tussen alle mensen moet doodknallen.

Dark Day LA splitscreen spelenEr is maar één omgeving waarin je Dark Day LA kan spelen: een huizenblok waarin ontzettend veel poppetjes rondlopen. Voordat een potje begint, krijgt de vampier de mogelijkheid om bij een van de vier metrostations uit te stappen. Daarna moet je als vampier zelf nog wel even kijken wie je precies bent, maar dat merk je snel genoeg. Met een subtiele vingerbeweging in de hoek van het beeld bepaal je de looprichting van de vampier en zie je vanzelf waar je loopt. Een tik extra in beeld is genoeg om een nabijgelegen persoon te bijten. Die trekt vervolgens een korte sprint, valt dood neer en de sluipschutter heeft een hint waar de vampier ongeveer is. De sluipschutter beweegt ondertussen met een vinger om de lichtstraal van de helikopter te richten en tikt met een extra vinger om het schot te lossen.

Zo simpel als het spel klinkt, is het ook. Het enige waar je invloed op uitoefent, zijn de voorwaarden waarop beide spelers kunnen winnen. Standaard mag je als schutter twee keer verkeerd schieten voordat het spel is afgelopen en de vampier wint, maar het aantal kogels kan je flink verhogen als je een sessie graag wat langer maakt. Ook aan vampierskant is de uitdaging onder handen te nemen. Zo bepaal je hoeveel harten het vampier moet eten voordat het spel ten einde is. Wat onveranderd blijft, is dat de vampier wel binnen bepaalde tijd moét toeslaan. Als zijn bloedbevoorrading op is, valt hij dood neer en wint de schutter.

Dark Day LA krantberichtOmdat je het aantal harten onafhankelijk van het aantal kogels kan instellen, bepaal je zelf de uitdaging van het spel. Dat maakt het ondanks de ene locatie en de uitgeklede presentatie van de game nog wel even houdbaar. Een extra optie die we graag zouden zien is dat het slachtoffer niét wegrent van de vampier als hij is gebeten, om het voor de vampier nog wat spannender te maken. Ook zonder die optie is Dark Day LA gelukkig een geinig spelletje voor tussendoor.

Downloaden: Dark Day LA (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 15:46
Categorie Games
Onderwerp multiplayer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.