RoamBi: interactieve Excel-grafieken op de iPhone

RoamBi maakt mooie interactieve grafieken op de iPhone mogelijk. Op dit moment zijn Excel, Salesforce.com en SAP toegestaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

roambiRoamBi gaat vandaag een nieuwe iPhone-applicatie introduceren waarmee je interactieve spreadsheets op je iPhone kunt maken. De gratis RoamBi Visualizer is op dit moment al in de App Store verkrijgbaar. Momenteel is het nog zo, dat spreadsheets en grafieken op de iPhone redelijk statisch en saai zijn. RoamBi wil er wat aan doen: je kunt inzoomen en data op verschillende manieren bekijken. De statische gegevens uit een spreadsheet of tabel kun je omzetten in een interactieve grafiek. De data is daarbij offline beschikbaar op de iPhone. Op dit moment kun je alleen Excel-bestanden en gegevens van Salesforce.com openen met de RoamBi Visualizer.


Gebruikers van de zakelijke versie van RoamBi kunnen ook SAP-rapporten uit Sap Crystal Reports en SAP BusinessObjects Web Intelligence inlezen. De afbeeldingen van de applicatie in de App Store zien er veelbelovend uit:

roambi

Volgens de makers is het de eerste applicatie van zakelijke kwaliteit, waarmee je dergelijke gegevens op de iPhone kunt meenemen. Een laptop is niet meer nodig. Om de data op de iPhone te krijgen heb je een webgebaseerd publiceertool nodig op de website van RoamBi, gemaakt met Adobe Flex. Op de website maak je ook de custom views aan, die je naar je iPhone publiceert via een Amazon-server. De grafieken zijn interactief en dynamisch. Er zijn vier views beschikbaar in de eerste versie, waaronder de weergave CataList, Cardex (kaartenbak, afbeelding in het midden), Pie en SuperList. Eind van het jaar moeten er 12 views beschikbaar zijn. Later dit jaar komt er ook een premium-versie. De Enterprise-versie kost $10.000 per licentie of $100 voor een persoonlijk account. En dan wordt zo’n gratis iPhone-appje toch weer heel duur…

Downloaden: RoamBi (gratis)

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2009 om 18:01
Onderwerp
Categorie
Zakelijk

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.