Financieele Dagblad brengt iPhone-applicatie FD Mobiel uit

Het Financieele Dagblad heeft de applicatie FD Mobiel gelanceerd voor de iPhone. De applicatie is gratis te downloaden uit de App Store en zet het financiële nieuws op een rijtje.

FD MobielNa NU.nl hadden we wel een stroom aan Nederlandse nieuwsmedia verwacht, die ook hun eigen iPhone-applicatie wilden uitbrengen. Maar het valt tegen: het PCM-krantenconcern heeft het te druk met interne problemen, De Telegraaf heeft het te druk met kopiëren van linkjes en GPD heeft een te ingewikkeld aanbod om het allemaal in één applicatie te stoppen. Maar in tijden van crisis gaat het blijkbaar goed met het Financieele Dagblad: ze hebben een iPhone-applicatie uitgebracht waarmee je de nieuwtjes van de website kunt lezen. Niet veel meer dan een mooi opgetuigde rss-lezer met foto’s, gemaakt door Sharewire BV.


Ditzelfde bedrijf maakte eerder de applicaties ANP Mobiel en Pathé. Onderaan het scherm van FD Mobiel zijn de vier nieuwscategorieën te zien: Bedrijven, Beleggen, Entrepreneur en Carriere. FD kiest voor flink grote foto’s bij elk nieuwtje, zodat je pas na de ‘vouw’ kunt beginnen te lezen. Dat mag in een volgende versie wel iets bescheidener, vooral omdat op de foto’s eigenlijk niets met nieuwswaarde te zien is. Toch weerhoudt dat de eerste reviewers niet om unaniem 5 sterren te geven.

Installeren: FD Mobiel (gratis)
Tipgever: Ivo

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.