Nederlandse incheckdienst feest.je stopt ermee

De Nederlandse incheckdienst feest.je stopt ermee. De dienst werd gemodelleerd naar het idee van Foursquare en Gowalla, maar wist na het aanvankelijke succes de gebruikers niet vast te houden.

feestje-stopt-ermeeIn 2010, toen iedereen praatte over incheckdiensten als Foursquare en Gowalla, ging er ook een soortgelijke Nederlandse dienst van start: feest.je. Aanvankelijk kon je ermee inchecken op locaties, net als bij de internationale concurrenten. Maar feest.je wilde meer zijn: je moest ook kunnen inchecken bij feestjes en andere evenementen. Zo kon je op een evenement meteen zien of er vrienden aanwezig waren. Het plan was om met feest.je hét locatiegebaseerde sociale netwerk van Nederland te worden. Maar vandaag kondigen de makers aan, dat ze ermee stoppen.


Het lukte niet om de kritische massa te bereiken: na het eerste halfjaar stagneerde de groei, terwijl Foursquare en nieuwe initiatieven zoals Facebook Places wel doorgroeiden. Het Hyves-model, waarbij een internationaal idee wordt aangepast voor de lokale markt, was bij Hyves lange tijd succesvol maar bleek bij feest.je niet aan te slaan. De app zal over een paar dagen niet meer te gebruiken zijn en is ook al weggehaald uit de App Store. Wie in de toekomst wil inchecken, kan bij diverse diensten terecht, waaronder Foursquare. Overigens is Foursquare’s grootste concurrent Gowalla inmiddels ook al gestopt.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.