iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Game van Nederlandse bodem: Fnurgletoe

Fnurgletoe is een game, gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar. Het spel lijkt op boter-kaas-en-eieren, maar de regels zijn toch iets anders. Het is daardoor meer een denkspel dan een simpel bordspelletje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

FnurgletoeNederlandse ontwikkelaars in de App Store krijgen bij ons altijd wat extra aandacht (Belgische natuurlijk ook, maar die zijn er helaas niet zoveel). Frnurgletoe is gebaseerd op het klassieke bordspel Egg Chess. Daarbij probeer je als eerste drie identieke stukken op een rij te krijgen. De tegenstander kan echter ook jouw stukken veranderen en tegen je gebruiken. Je kunt Fnurgletoe met twee personen spelen, of in je eentje de strijd tegen de iPhone aangaan. Niet bepaald een spelletje dat je even gedachteloos speelt, maar echt een hersenkraker. Wij stelden Matthijs Hollemans, de maker van Fnurgletoe een paar vragen.


Ik zag dat jij als Nederlandse ontwikkelaar Fnurgletoe in de iTunes App Store aanbiedt.

Dat klopt, sinds een week of twee.

Altijd leuk om te zien. Moeten we daar niet eens aandacht aan besteden?

Er komt als het goed is volgende week een update uit van Fnurgletoe. Daarin zitten vooral nieuwe graphics, want door de kruisjes en nulletjes denkt iedereen dat het boter-kaas-en-eieren is, en dat is het dus niet! De update is onderweg naar Apple maar het duurt wel een weekje voordat ze dat goedkeuren.

Zijn jullie nog meer van plan?

Er zijn altijd plannen, maar nog niets concreets. 🙂 Fnurgletoe was toevallig een spelletje dat ik al had liggen, maar dan voor Java. Dus dat was vrij snel omgezet naar de iPhone. Nieuwe projecten zullen wel wat meer tijd kosten, denk ik. Maar de iPhone is een leuk dingetje om voor te ontwikkelen, dus ik verwacht wel dat er meer spelletjes volgen.

Vanwaar die rare naam?

Tsja…

Die naam heeft in ieder geval wel geholpen om jou op het spoor te komen: ik zag het staan toen ik op zoek was naar een schaakklok en dacht: “Huh, wa’sda?”

Precies! Het is sowieso vrij moeilijk om een naam te verzinnen die de lading een beetje dekt voor zo’n spelletje. Dus dan maar iets raars dat opvalt. Jammer alleen dat niemand de naam kan onthouden. 🙂

Wanneer de nieuwe versie van Fnurgletoe in de App Store staat, zullen we dat laten weten.

Installeren: Fnurgletoe (€2,39)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.