Financial Times voor iPad heeft al 1,5 miljoen dollar advertentiegeld opgebracht

De iPad-applicatie van de Financial Times heeft al 1,59 miljoen dollar opgebracht, sinds de app in mei in de App Store verscheen. En het aantal digitale abonnees stijgt ook.

financial timesThe Financial Times is tevreden over de iPad-applicatie die ze afgelopen mei uitbrachten. De applicatie heeft al 1,59 miljoen dollar aan advertentiegeld opgebracht sinds de lancering. Topman Ben Hughes zegt dat meer dan 40.000 mensen een abonnement hebben genomen op de app. Ze zijn goed voor 10% van de nieuwe digitale abonnementen die de Financial Times verkoopt. Volgens Hughes zijn printadvertenties nog niet helemaal dood, maar moeten mediabedrijven wel nieuwe mogelijkheden vinden om verschillende modellen te combineren.


Bij de Financial Times zijn printadvertenties nog maar goed voor 40 procent van de totale advertentieopbrengsten. Maar de krant kijkt verder dan alleen de technologische mogelijkheden. Ze willen hun advertentieplannen ook uitbreiden richting evenementen. De applicatie van de Financial Times heeft al de Apple Design Award gewonnen als beste iPad-applicatie van 2010. Gebruikers kunnen nieuwsartikelen lezen uit de gedrukte en webversie van de krant. Als je betaalt krijg je onbeperkte toegang tot alle artikelen.

Downloaden: Financial Times (gratis)

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.