macbook-oplader

MacBook-oplader eenvoudig opbergen zonder losse kabels

De MagSafe-lichtnetadapter is makkelijk op te bergen. Maar met deze tip kan je ook het netsnoer gemakkelijk opbergen en zijn losse kabels in je tas verleden tijd.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Wie gebruikt maakt van de MagSafe-lichtnetadapter inclusief het netsnoer weet dat het opbergen van de kabel niet altijd een pretje is. Hoewel de kabel erg dun is en door het ontwerp makkelijk om de adapter te wikkelen is, blijf je altijd knoeien met dat onhandige netsnoer. Met deze tip wikkel je de stroomkabel én het netsnoer eenvoudig om de adapter en heb je nooit meer last van losse kabels in je tas.


netsnoer-lichtnetadapter

Voer de volgende stappen uit om tot deze handige oplossing te komen:

  1. Vouw de haakjes van de adapter uit.
  2. Wikkel het netsnoer (dikke kabel) aan beide kanten tussen de haakjes. Doe dit niet te strak. Als je het goed hebt gedaan komt de stekker uit bij de haakjes.
  3. Vervolgens wikkel je de dunnere gelijkstroomkabel over de stekker. Maak aan het begin een lusje in de kabel, zodat het niet te strak zit waardoor je de kabel kan beschadigen.
  4. Maak het clipje vast aan de kabel en je bent klaar.

Als je de stappen correct hebt uitgevoerd kan je de oplader makkelijker opbergen zonder last te hebben van losse kabels, is het je niet gelukt? Bekijk dan onderstaande video om het te leren:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.