Zoeken met Google Mobile App naar websites, contacten, foto’s en meer

Met Google Mobile App kun je heel eenvoudig zoeken naar contacten, websites, afbeeldingen, enzovoort. Google Mobile App is gratis, alleen niet in de Nederlandse App Store te vinden.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Naast alleen een internetzoekmachine heeft Google natuurlijk ook software zoals Google Earth, Google Picasa en Google Desktop. Vooral deze laatste is voor veel mensen handig om bijvoorbeeld mails en foto’s terug te vinden, waar je bij handmatig zoeken veel meer tijd voor nodig zou hebben. Nu heeft Google voor de iPhone een soortgelijk programma uitgebracht, namelijk Google Mobile App.
Zoals we van Google gewend zijn is deze applicatie gratis, alleen staat hij niet in de Nederlandse App Store. Om deze te downloaden, zul je een Amerikaans iTunes-account aan moeten maken.

Google Mobile App zoekt zowel lokaal op de iPhone als op het internet. Zo hoef je slechts een deel van de naam van een contactpersoon intikken, en kun je hem of haar vervolgens direct bellen of sms’en. Wanneer je op zoek bent naar een website, bijvoorbeeld Apple.com, verschijnt deze al in de resultaten als je alleen al ‘Ap’ ingetikt hebt.

Gewoon even googlen is ook mogelijk. Wanneer je een term zoals ‘iPhone’ intikt, krijg je meteen zoekresultaten van Google.com te zien. Ook houdt de applicatie je zoekgeschiedenis bij, zodat je een tweede keer niet het hele woord hoeft te typen, maar ook wanneer je iets intikt waar je nog nooit eerder op hebt gezocht, dan zal de iPhone al een aantal suggesties geven. Het handige is dat wanneer je op deze suggesties drukt, hij niet meteen begint te zoeken, maar je zoekwoord alleen maar aanvult. Wanneer jij dus ‘iPhone’ ingetikt hebt, kun je deze nog aanvullen met ‘3g’. Wanneer je dit gedaan hebt, verschijnt er weer de suggestie ‘release date’ en kun je tot de gewenste zoekwoorden komen door zo min mogelijk te typen.

Deze suggesties zijn grotendeels in het Engels, maar af en toe verschijnen er ook Nederlandse suggesties wanneer je op een Nederlands woord zoekt. De resultaten verschijnen nog gewoon in de applicatie, maar wanneer je op een link klikt, wordt je doorgestuurd naar de Safari-browser.

Vanuit de Google Mobile App is het ook mogelijk om te zoeken naar afbeeldingen, nieuws, producten (Google Product Search) en Wikipedia-artikelen.

Wanneer je je in Amerika bevindt, kun je ook zoeken naar dichtbijgelegen restaurants, winkels, enzovoort. Laten we hopen dat dit ook beschikbaar is wanneer de applicatie in de Nederlandse App Store uit komt (wanneer dat ook mag zijn).
Ook is er in de applicatie een vrij grote ‘Explore more Google products’-button, met snelkoppelingen naar andere Google diensten, zoals Gmail, Google Calendar, Google Docs en Blogger.


Google Mobile App in App Store. Google Mobile App is een gratis applicatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:12
Categorieën Apple, Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.