Eerste repositories toegelaten tot betatest Installer 4

De eerste grote repositories zijn toegelaten tot de betatest van Installer 4, waaronder het Nederlandse iFoneguide. Een andere grote repo, iSpazio, heeft veel screenshots online geplaatst.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Installer 4 Beta 1 - ProgrammaoverzichtSlavikus van Rip Dev, de nieuwe ontwikkelaar van Installer, heeft de eerste repositories voor de betatest van Installer 4 goedgekeurd. Onder hen onder andere onze eigen iFoneguide en het Italiaanse iSpazio. Die laatste heeft een groot aantal screenshots van Installer 4 online gezet, waarbij je een zeer goede indruk van de vorderingen krijgt. De repositorybeheerders gaan de aankomende dagen druk aan de slag om hun repo’s naar het nieuwe xml-formaat om te zetten, zodat Installer hopelijk al eind deze week voor iedereen beschikbaar komt. Er is wel sprake van een zogenaamde closed beta, dus een e-mail naar iFoneguide sturen om Installer 4 toch voor de officiële lanceerdatum te pakken te krijgen is helaas tevergeefs.

Voor de nieuwe bezoekers even een opfrisser wat Installer ook alweer doet en wat een repository ook alweer is. Installer is vergelijkbaar met de officiële App Store, maar dan voor niet-officiële programma’s. Deze programma’s worden door allerlei ontwikkelaars (vaak gratis) beschikbaar gesteld. Het kunnen overigens ook tweaks, thema’s of andere uitbreidingen zijn. Deze ontwikkelaars kunnen hun programma (of tweak, etc.) beschikbaar stellen via een zogenaamde repository of source; een verzameling (of lijst) van meerdere, aangesloten ontwikkelaars. In Nederland hebben we bijvoorbeeld de iFoneguide Repository. Andere grote repo’s – zoals de gangbare afkorting is – zijn het eerder genoemde iSpazio, STE of ModMyiFone. Om Installer – en de programma’s in Installer – te kunnen gebruiken moet je jouw iPhone eerst jailbreaken. Meer daarover vind je in onze iPhone unlockhandleiding.

Installer is overigens vergelijkbaar met Cydia, als je dat al op je iPhone hebt staan. Beide programma’s doen feitelijk hetzelfde; al is Installer over het algemeen veel gebruiksvriendelijker en zijn er in Installer vaak meer programma’s beschikbaar. Cydia en Installer zijn niet compatibel met elkaar, dus een source of repository die geschikt is voor Installer werkt niet automatisch ook in Cydia.

Afijn, genoeg uitleg. Bekijk de screenshots hieronder of lees voor meer informatie de aankondigingen bij iFoneguide.nl en iSpazio (Italiaans).

Uiteraard ook onze felicitaties naar iFoneguide voor de vroege toelating tot de betatest! De selectieprocedure daarvoor is best streng, dus dat geeft eens te meer aan dat ze bij iFoneguide hun zaakjes goed op orde hebben. Natuurlijk is dat voor alle Nederlandse en Belgische iPhone-bezitters ook goed nieuws, want dat betekent dat we al snel weer over al het moois van iFoneguide kunnen beschikken, zoals de “Psycho” Advanced Prefs van croiman, de Extended Preferences van Destiny en ArB en de “Freaking” mods van iMario. Dus heren van iFoneguide: opschieten met die omzetting, maar doe het uiteraard wel zorgvuldig zoals we van jullie gewend zijn! 😀 😉

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:17
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, ifoneguide, installer, iSpazio, repository, rip dev

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.