Alweer nieuwe software-unlock voor iPhone bootloader 4.6: ZiPhone

Waar onderlinge ruzie al niet goed voor is: een paar dagen na het vrijgeven van de allereerste software-unlock voor iPhones met bootloader 4.6 (de “Heilige Graal-methode”) is er alweer een nieuwe unlockmethode verschenen van Zibri: eens lid van het iPhone Dev Team, daarna verder als iPhone Elite Team en nu vrijwel zelfstandig opererend na interne […]
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ZiPhone Zibri Unlock iPhone bootloader 4.6Waar onderlinge ruzie al niet goed voor is: een paar dagen na het vrijgeven van de allereerste software-unlock voor iPhones met bootloader 4.6 (de “Heilige Graal-methode”) is er alweer een nieuwe unlockmethode verschenen van Zibri: eens lid van het iPhone Dev Team, daarna verder als iPhone Elite Team en nu vrijwel zelfstandig opererend na interne strubbelingen met vrijwel alle andere unlockcollega’s. Zibri heeft echter wel een juweeltje van een iPhone software-unlock uitgebracht. Met zijn methode kun je in een drie minuten durende procedure je iPhone jailbreaken, activeren en softwarematig unlocken.

Goed nieuws dus voor iedereen met een iPhone met bootloader 4.6, maar ook bezitters van iPhones met de oudere bootloaderversie 3.9 staan niet in de kou, want zij kunnen nu voor het eerst via iTunes upgraden naar de laatste firmwareversie 1.1.3 en zodoende de overstap maken naar de nieuwe basebandversie.

Het voordeel van Zibri’s unlockmethode is dat je met een enkel commando in een keer je iPhone kunt jailbreaken, activeren en unlocken. Bij de vorige methode van Geohot waren hier aanzienlijk meer stappen voor nodig en werd ook de nodige terminalkennis van je vereist (alhoewel daar al vrij snel een makkelijker eenkliksmethode via Installer voor beschikbaar kwam, bijvoorbeeld via de iFoneguide Repo). Zibri’s methode werkt volledig via je desktop-pc/MacOS X-computer. Je pakt allereerst het zipbestand ZiPhone uit (bijvoorbeeld voor Windows in de map C:\ZiPhone) en opent vervolgens een commandovenster via Start, Uitvoeren, Cmd (Mac-gebruikers doen dit uiteraard via de Terminal!). Nadat je via de commandoprompt naar de zojuist aangemaakte map bent gegaan open je vanaf de commandoprompt het bestand ziphone. Het programma zal je vervolgens vragen om je iPhone in recovery mode (iTunes-logo met stekker) te zetten en daarna kun je het juiste ziphone-commando intikken. Welk commando je nodig hebt is afhankelijk van je bootloaderversie. Voor bootloader 4.6 tik je eenvoudig:

ziphone -a -j -u

Na drie minuten is je iPhone voorzien van een jailbreak, geactiveerd en simlockvrij gemaakt. Geen ingewikkelde proxy-sims nodig, gewoon je eigen simkaart in de iPhone en bellen maar.

Voor iPhones met bootloader 3.9 geldt dat er op deze modellen niet gebruik kan worden gemaakt van het -u unlockcommando. Bootloader 3.9-modellen moeten eerst weer terug naar 1.1.1, omdat anders de baseband niet geunlocked kan worden. voor diegenen voor wie dat van toepassing is: jullie moeten de “oude” AnySIM-methode gebruiken en pas daarna weer upgraden naar 1.1.2 en vervolgens naar 1.1.3.

We brengen dit nieuws overigens later dan jullie wellicht bij unlocknieuws van ons gewend zijn. We zijn momenteel – zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen – in Barcelona voor het Mobile World Congress. Elk nadeel hep echter ook zijn voordeel: de forumdiscussie voor deze unlockmethode bevat inmiddels de nodige handige tips en adviezen waar je meteen je voordeel mee kan doen. Lees die dus uiteraard even op je gemak door voordat je met deze methode aan de gang gaat (en om die reden zijn ook de reacties bij dit nieuwsitem gesloten).

Met veel dank aan iPhoneclub-guru Fresh (iFoneguide.nl) voor hulp en advies bij het schrijven van dit nieuwsitem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 1:03
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, unlock, ziphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.