Zeventig procent van Belgische politici gebruikt een iPhone

De Belgische ministers en parlementsleden zijn gek op de iPhone. Maar liefst 70% heeft een smartphone van Apple. BlackBerry en Samsung staan op twee en drie.

belgisch parlementDe Belgische politici gebruiken het liefst een iPhone. Maar liefst 69,9 van de Belgische topbestuurders gebruiken een iPhone. Bij de iPad is de voorkeur van de politici zelfs nog sterker: 93 van de tablets die de Belgische politici gebruiken is een iPad. Dat blijkt uit een rondvraag door Data News. Van de 73 ondervraagde ministers en parlementsleden hebben slechts twee nog geen smartphone. De rest gebruikt een iPhone (69,9%), Blackberry (21,9%) of een Samsung Galaxy (5,85%).

Andere smartphonemerken spelen geen rol. Premier Di Rupo is met zijn Galaxy duidelijk in de minderheid. Bijna alle polici zijn actief op Facebook en 83,6% zit op Twitter. Gek genoeg zijn ze niet erg druk met hun loopbaan bezig, want slechts de helft van hen is actief op LinkedIn. Politici die wel op LinkedIn zitten, doen er eigenlijk nauwelijks iets mee.

Het beeld dat we van politici hebben, als actieve netwerkers, blijkt dus maar deels uit hun gedrag online. Vier van de vijf Belgische politici heeft een tablet. Wie de volledige uitslag wil lezen zal Data News 17 moeten kopen en naar pagina 56 bladeren. Een week geleden kwam er trouwens ook een interessant onderzoek over de Belgen uit. Eén op de zes websitebezoeken in België loopt via smartphones en tablets. Dat is twee maal zoveel als een jaar geleden. Hiervoor werden 130 miljoen bezoeken op 76 Belgische websites geanalyseerd. De toenemende populariteit is te danken aan de verkoop van smartphones en tablets. Volgens cijfers van GfK werden in de eerste helft van 2013 720.000 tablets verkocht. Ook dat is een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. Eén op de drie Belgische gezinnen beschikt inmiddels over een tablet – en dat is vaak een iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 12:16
Categorie Achtergrond
Onderwerpen belgische apps, politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.