Ze bestaan al: verschillende iPhones

Er zijn verschillende iPhones in omloop: sommige hebben een belsymbool op de muteknop, andere niet. Ook zijn er schermen van serie 5 en 7, met verschillende helderheid en scherpte.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Voormalig Apple-medewerker Joe Leo heeft ontdekt dat er meerdere versies van de iPhone in omloop zijn. De ene serie heeft een belsymbool op de mute-knop, de andere serie is ouder en heeft geen symbool. Ook is er verschil in schermen.


Joe Leo dacht eerst dat er ook verschil in functie was tussen iPhones met en zonder belsymbool. Dat blijkt niet het geval. Het belsymbool zou zijn toegevoegd om het duidelijker te maken dat er een mute-knop aanwezig is. Op de nieuwere modellen met belsymbool voelt het schakelen met de knop ook beter: je voelt echt een klik. Op de oudere modellen is dat niet het geval.

Maar er speelt nog iets anders. Er blijkt namelijk ook verschil te zijn in het scherm. Verschillende mensen klagen over een bizar stippeltjespatroon, dat alleen optreedt bij de 4GB-versie. Ontevreden kopers met stippeltjesscherm gingen al met hun iPhone terug naar de Apple Store, maar kregen geen vervangend exemplaar. Volgens Apple is er namelijk geen sprake van een technisch defect.

En dan is er ook nog een verschil in helderheid: het scherm kan serie 5 of 7 zijn. Dit blijkt te worden veroorzaakt omdat Apple twee fabrikanten heeft ingeschakeld, die de schermen verschillend hebben gefabriceerd en gecalibreerd. De ene website beweert dat iPhone-scherm serie 7 beter is: het zwart is dieper zwart, details zijn beter zichtbaar, tekst is beter te lezen en letters zijn scherper. Maar volgens andere websites moet je juist een scherm van serie 5 hebben: deze zijn scherper, helderder en vertonen geen stippenpatroon.

Je kunt het type scherm opvragen door *3001#12345#* in te toetsen en vervolgens op de belknop te tikken. Je komt dan in Field Mode, waar je het versienummer van je scherm kunt aflezen. Of is er toch geen verschil?

Hoe zit het met onze iPhone? Helaas, geen belsymbool op de muteknop en ons scherm is serie 7, maar stippen hebben we gelukkig nog niet kunnen ontdekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 februari 2013 om 14:02
Onderwerp
Categorie
Achtergrond
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.