Zanger Sting brengt Sting 25 iOS-app uit

Sting gaat maandag een spectaculaire muziek-app uitbrengen, die meer dan een miljoen dollar heeft gekost. De gratis app laat 25 jaar van de solocarriere van Sting zien, met fragmenten, concertmateriaal en foto's.

stingArtiesten en apps… het betekent meestal dat je in een app een paar nummers van de betreffende artiest kunt beluisteren en recente tweets kunt lezen. Sting en zijn productiebedrijf Radical zijn maandag iets anders van plan: ze hebben een app gecreëerd rondom een concert dat Sting in oktober uitvoerde in het Beacon Theatre in New York. Sting voerde daar duetten uit met artiesten zoals Stevie Wonder en Lady Gaga. De app komt maandag beschikbaar en combineert muziek, concertmateriaal, foto’s en video’s. De bedoeling is dat de app een mooi overzicht geeft van de afgelopen 25 jaar, de gehele solocarrière van de zanger.

Zo was Sting betrokken bij Live Aid in 1985, het grote concert waarbij geld werd ingezameld voor Afrika. Een tijdlijn geeft de hoogtepunten aan, waarbij je meteen kunt springen naar belangrijke momenten. Er is ook een tweede navigatiebalk, waarmee je naar Sting’s muzikale en persoonlijke invloeden kunt bladeren. Sting geeft zelf commentaar bij de foto’s en audiofragmenten. Bijzonder is ook dat de app kan herkennen of je muziek van Sting in je iPhone-muziekbibliotheek hebt staan. De app zal deze nummers automatisch tonen in de app, zodat je ze meteen kunt afspelen. Heb je nog geen muziek van Sting, dan krijg je voorbeeldtracks te zien, met een preview en de mogelijkheid om ze via iTunes te kopen. Het maken van de app bleek nogal kostbaar, maar daar heeft het management van Sting een oplossing voor gevonden: ze trokken Chrevrolet en American Express aan als sponsors. De productiekosten bleken uiteindelijk in de zeven cijfers te lopen (meer dan een miljoen dollar), dus we hebben hoge verwachtingen als de app morgen in de App Store ligt. De app is gratis te downloaden en heeft als doel om het downloaden van muziek te stimuleren en mensen te interesseren die zich nog geen fan van Sting noemen.

De iPad-versie van de app is al beschikbaar: Sting 25.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2011, 15:49
Categorie Apps
Onderwerp muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.