YXFlash Player: speelt DivX-, Xvid- en Flash-films af op je iPhone (Cydia)

Met YXFlash Player kun je films in DivX, XviD en Flash-formaat bekijken op je iPhone. Te installeren via Cydia.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

iphone_divxWanneer je een film downloadt voor je iPhone, via bijvoorbeeld BitTorrent, zijn deze bijna altijd in het DivX- of Xvid-formaat en hebben de extensie .avi. Deze films zul je eerst moeten omzetten naar een bestandsformaat dat geschikt is voor de iPhone, zoals het .m4v of .mov-formaat. Hiervoor zijn er al enkele handige programma’s te krijgen, zoals Handbrake of Super. Het zou natuurlijk veel handiger zijn als je dit kon overslaan en de DivX-film in één keer op je iPhone kon bekijken. Dit kan nu met de YXFlash Player, gisteren verschenen in Cydia.


Dit is de eerste DivX/XviD-player op de iPhone (afgezien van een eerder experiment met vlc4iphone). Deze videoplayer speelt niet alleen DivX- en XviD-films af, maar kan ook overweg met het .flv-formaat, dat je ziet bij Flash-films. Dit formaat wordt bijvoorbeeld gebruikt door YouTube. De filmpjes op Youtube kun je downloaden in het .flv-formaat met behulp van een website als KeepVid.

Film kopiëren naar je iPhone

Hoe krijg je nu deze films op je iPhone? Dit kan op verschilende manieren. De makkelijkste is door gebruik te maken van het programma i-Funbox. Hiermee krijg je door je iPhone via USB met je computer te verbinden eenvoudig toegang tot het bestandssysteem, waarna je de film(s) op je iPhone kunt zetten door ze naar de juiste directory te slepen. Een alternatief hiervoor is verbinding met je iPhone maken via SSH.

Werking YXFlash Player

YXFlash Player is nog in een beginstadium; er zijn nog geen extra instellingen beschikbaar en ook ziet de GUI er redelijk simpel uit. Maar het belangrijkste is dat het wel werkt! Wanneer je het programma start, komt er een popup of je naar de website van de ontwikkelaar wil gaan. Door op Cancel te drukken kom je in het programma zelf. Je ziet gelijk de verschillende folders die op je iPhone staan. Navigeer nu naar de folder waar je je DivX, Xvid of Flash-film hebt opgeslagen.

Wanneer je op de bestandsnaam van de film drukt, begint deze gelijk met afspelen. Door een keer of het filmbeeld zelf te klikken kun je de film in landscape bekijken. Het beeld ziet er goed uit, en loopt vloeiend. Wel heb ik bij het testen een aantal keer meegemaakt dat het geluid niet werkte. Waar dit aan lag bleef onduidelijk. Vaak na het opnieuw selecteren van de film, zat het geluid er wel bij.

YXFlash Player is verkrijgbaar via de ModMyI repository in Cydia.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 oktober 2009 om 23:54
Onderwerpen
,
Categorie
Jailbreak
41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.