Wolfram Alpha: ook op de iPhone

De nieuwe zoekmachine Wolfram Alpha blijkt ook op de iPhone goed te gebruiken. Er is een eigen webclip-icoon en de resultaten zijn met wat scrollen goed leesbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wolfram alphaDe nieuwe zoekmachine Wolfram Alpha heeft tot nogal wat publiciteit geleid. En tot de eerste teleurstellende reacties: wie de hoogste berg in Zwitserland wil weten kan zo’n zoekopdracht voorlopig beter in Google invoeren, dan in Wolfram Alpha. En de zoekmachine was ook nog eens moeilijk bereikbaar. Nu de eerste toestroom aan nieuwsgierigen is geweest is het tijd om de zoekmachine ook eens op de iPhone te proberen. En dat werkt!

Je krijgt een geoptimaliseerde interface te zien, er is aan een webclip-icoon gedacht (met alleen de tekst ‘Wolfram’) en de zoekresultaten zijn best goed op het scherm af te lezen.

Vanuit de geoptimaliseerde interface kun je meteen een zoekopdracht invoeren of kijken naar de voorbeeldzoekopdrachten. Grafieken en tabellen passen niet altijd goed in beeld en wat ook wel vervelend is, is dat de zoekmachine eerst een herformulering van jouw zoekvraag toont in een apart kadertje, waardoor het werkelijke antwoord op de iPhone buiten beeld valt. Je iPhone in landscape gebruiken lost het grafieken/tabellenprobleem op, voor de rest zit er niets anders op dan gewoon maar wat te scrollen.

Wie snel wil weten waar Wolfram Alpha voor bedoeld is, kan op One Day Company een goed leesbare uitleg vinden. Een visuele gallerie van zoekopdrachten is op de website van Wolfram Alpha zelf te vinden.

wolfram alpha

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:47
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.