YouTube-video van Windows ’95 op de iPad opgedoken [jailbreak]

In een recent opgedoken Youtube-video is Windows '95 op de iPad te zien. Ook andere besturingssystemen kunnen op dezelfde manier op de iPad worden gebruikt.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Windows 95 op de iPadAls je met nostalgie terug denkt aan de tijd dat je nog Windows ’95 gebruikte, terwijl je met je gloednieuwe iPad speelt, is er misschien nog hoop. In een YouTube-video die gemaakt is door @kamagames is de emulatie van Windows ’95 op de iPad te zien. In het filmpje wordt er met behulp van het touchscreen van de iPad onder andere gebruik gemaakt van Notepad en Minesweeper.


Het blijkt te gaan om een implementatie van Bochs op de iPad. Bochs is ervoor bedoeld door middel van emulatie besturingssystemen te kunnen draaien, waaronder DOS, Microsoft Windows, BSDs, Linux, Xenix, AmigaOS, Rhapsody en MorphOS. Volgens de niet aan Kama Games verbonden ontwikkelaar Steven Troughton-Smith is er géén jailbreak nodig voor de emulatie. Om Bochs te kunnen gebruiken op de iPad heb je wel een ontwikkelaars licentie nodig. Via zijn Twitter-account heeft hij onder andere foto’s geplaatst waarop de emulatie van Microsoft Windows 1.0.1 en Apple’s Rhapsody te zien is.

Bochs op de iPad

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.