Google bereidt zich voor op concurrentie met iPad

De New York Times bericht vandaag dat Google bezig is met zich voor te bereiden voor het uitbrengen van haar eigen tablet. De nieuwe tablet van Google zal werken via op haar eigen besturingssysteem Android en zal functioneren als een volwaardige computer, zo verklaart de zoekgigant.

De New York Times bericht vandaag dat Google bezig is zich voor te bereiden voor het uitbrengen van haar eigen tablet. De nieuwe tablet van Google zal werken op haar eigen besturingssysteem Android en zal functioneren als een volwaardige computer, zo verklaart de zoekgigant. Eerder lekte er al nieuws uit over een eigen tablet van Google.

Verwacht wordt dat de nieuwe tablet binnenkort in de verkoop gaat. Google is namelijk net als Apple momenteel bezig met het leggen van contacten met verschillende uitgevers. De bedoeling van Google is dan ook dat zij verschillende uitgevers voor zich kan winnen die hun eigen boeken via de tablet van Google uit wil brengen.
De New York Times meldt dat Google CEO Eric Schmidt kortgeleden nog op een feest de nieuwe tablet heeft gedemonstreerd. Dit is een duidelijk teken volgens de New York Times, dat het niet al te lang meer zal duren totdat deze tablet op de markt komt.

Charlie Sorrel van Wired geeft aan dat de tablet van Google een zeer waardige concurrent kan zijn voor Apple. Het Android-besturingssysteem is op de eerste plaats een van de enige platformen waar ook al een soortgelijke App Store ontwikkeld is, iets waar Apple een groot voordeel mee heeft. De Android Market kan hiermee goed concurreren, volgens Sorrel. Hiernaast heeft Google ook al een groot aantal open platformen als Google Books en Google Voice, maar ook zeker haar Google Mail bijvoorbeeld. Dit zijn allemaal platformen waar Apple niet over beschikt en waardoor Google wellicht een voorsprong kan krijgen op Apple.

Voorlopig is het nog afwachten tot er echte details van de tablet van Google uitkomen voordat we echt kunnen zeggen of het een waardevolle concurrent wordt voor de iPad of niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2010, 21:17
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.