WordPress-blog optimaliseren voor mobiele bezoekers

De website idimensie.nl heeft een overzicht van plugins gemaakt die je kunt gebruiken om je WordPress-blog geschikt te maken voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

WordPress optimaliseren voor iPhoneAls je iPhoneclub.nl wel eens op je iPhone bezoekt, heb je vast gezien dat we een mobiele versie hebben die geoptimaliseerd is voor de iPhone. Natuurlijk kun je op de iPhone webpagina’s in originele opmaak bekijken, maar je moet daarbij wel steeds inzoomen bepaalde gedeeltes. Bij nieuwssites is het veel handiger als de relevante informatie overzichtelijk op een rijtje staat en makkelijk te lezen is. Om dit te realiseren zijn er verschillende WordPress plug-ins beschikbaar waarmee je de opmaak van je WordPress-blog kunt optimaliseren voor mobiele gebruikers.

Nu zijn er misschien mensen die zich afvragen waarom je een website überhaupt zou moeten aanpassen? Zo is was het bij de iPhone toch nooit bedoeld? Dat kan wel zijn, maar feit is dat je op een mobiele telefoon heel andere activiteiten wilt doen dan op de desktop. De mobiele website van KLM is een goed voorbeeld: daar kun je wel mobiel inchecken, je ticket wijzigen of opzoeken hoe het met bagageregels zit, maar je kunt er geen tickets boeken of het saldo van je Flying Blue Miles opvragen. Dat is content die de mobiele interface onnodig ingewikkeld zou maken, dus die opties zijn alleen te zien in de desktopversie.

Wat je nodig hebt om een WordPress-weblog mobiel te maken is te lezen in een artikel op iDimensie.nl. Het artikel bespreekt drie plugins: IWPhone, WPtouch en de Mobile Admin Plugin. De eerste twee zijn bedoeld het uiterlijk van je weblog te optimaliseren, de derde is een alternatief voor de WordPress-client uit de App Store, die niet op alle punten even gebruiksvriendelijk is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:32
Categorie Apps
Onderwerpen gebruikers, mobiel bankieren, plug-in, plugin, wordpress

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.