iPhoneclub weekoverzicht: gevaarlijke adapters, IntelliScreen-patent en iPhone-cupcakes

Er is in een week heel wat gebeurd: Apple roept gevaarlijke stroomadapters terug, QuickPwn 2.1 verschijnt en
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

cupcakeHoewel we altijd zo compleet mogelijk proberen te zijn als het op ontwikkelingen rond de iPhone aankomt, zijn er toch gebeurtenissen die ons nieuws niet hebben gehaald. De hiernaast afgebeelde cupcakes bijvoorbeeld, die de eerste prijs wonnen in de Danielle BiltonNYC Cupcake Decorating Championschips. Wat was zo belangrijk dat we de cupcakes ervoor hebben laten schieten? Lees mee in het weekoverzicht van afgelopen week.

iphone_cupcakeIn de VS bereidt T-Mobile zich voor op de Grote Lancering: morgen wordt de eerste Android-telefoon in New York gelanceerd. Het toestel heet de T-Mobile G1, maar kenners zien nog geen iPhone-achtige toestanden als de telefoon vanaf eind oktober officieel in de verkoop gaat. T-Mobile Nederland stelde iPhone-gebruikers een week na dato op de hoogte dat er nieuwe firmware 2.1 is. Uit het officiële circuit vernamen we verder nog dat Apple gevaarlijke iPhone-adapters (voornamelijk Amerikaanse) gaat omwisselen.

Apple Ultracompact USB Power AdapterMinder officieel en nogal gebaseerd op flinterdun bewijs: de observatie onder Apple-winkelmedewerkers dat de voorraden 8GB iPhones slinken en dat er daarom best kans is op een 32GB iPhone. Ook zou AT&T de thuisactivatie mogelijk weer gaan invoeren en dat is goed nieuws voor mensen die nog steeds van plan zijn om ooit hun iPhone in de VS te kopen. De lezers van tijdschrift Stuff riepen de iPhone uit tot Gadget of the Year, maar de redactie dacht er anders over: die vonden de ASUS Eee PC veel vernieuwender.

MMS’en op de iPhone werd eindelijk weer mogelijk met SwirlyMMS, net als het kopiëren en plakken met CopierciN. De foto-applciatie Snapture verscheen eindelijk in een versie voor firmware 2.1. Voor al deze applicaties zul je een jailbreak moeten uitvoeren en daarvoor is nu QuickPwn 2.1 beschikbaar.
ipod touch 2 spotjeHet iPhone Dev Team heeft een doos iPod touches aangeschaft om meer info over de nieuwe applicatieprocessor te achterhalen. In het jailbreak-circuit kwam IntelliScreen terug in een nieuwe versie. Toevallig blijkt ook Apple in een patent bezig te zijn met een slide-to-unlock-scherm waarop gemiste gesprekken, e-mail, sms-berichten en andere gemiste communicatie wordt genoemd. Apple bracht verder een nieuwe versie uit van het iPhone-configuratieprogramma, bedoeld voor zakelijk beheer van iPhones.

Eerste helft voorbijNatuurlijk was er ook veel nieuwe software: we hadden reviews van onder andere Real Football 2009 en Spore Origins. Interessante software in ontwikkeling voor de iPhone: Skype en Documents to Go. En in de categorie vreemd nieuws: een spammailtje probeert ontvangers over te halen om het iPhone-spelletje Penguin Panic te downloaden – maar dan wel een speciale versie met virus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2009, 18:10
Categorie iDevices
Onderwerp weekoverzicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.