Website biedt $10.000 na kritisch iPhone-review

Na een kritisch iPhone-review werd de website Mobile-Review.com slachtoffer van een DDoS-aanval. De hoofdredacteur stelt nu $10.000 tipgeld beschikbaar om de aanvallers op te sporen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Koffer met geld voor tips over DDoS-aanvalDe afgelopen dagen had de website Mobile-Review een vrijwel continue DDoS-aanval te verduren. De hoofdredacteur ontving een anoniem bericht dat de aanval werd uitgevoerd door Apple-fanaten, als wraakactie na een negatieve iPhone-review en looft nu $10.000 uit om de daders te vinden.

Op dit moment dat we dit schrijven is de website Mobile-Review.com nog steeds niet bereikbaar. Hoofdredacteur Eldar Murtazin ontving een berichtje dat fanatieke iPhone-fans zich boos hadden gemaakt, omdat de iPhone in een review “just another fashion phone” was genoemd. Mobile-Review.com ziet de aanvallen als een poging tot censuur op internet. In de open brief die Murtazin heeft rondgestuurd, is te lezen dat het negatieve review een mogelijke reden kan zijn, maar dat het ook mogelijk is dat de doorgaans kritische berichtgeving van de website iemand in het verkeerde keelgat is geschoten. Omdat de aanval wordt uitgevoerd door botnets, waarbij pc’s van argeloze gebruikers worden ingezet, zijn de aanvallers niet zomaar te traceren. Murtazin looft daarom een tipgeld van $10.000 uit aan mensen die weten wie er achter de aanval zit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 17:54
Categorie iDevices
Onderwerp review

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.