Wave: lichtgevende iPhone-armband met bewegingssensor

De Wave is een iPhone-armband die lichtgeeft bij notificaties. Een bewegingssensor laat je de Wave ook als activiteitentracker gebruiken.

Wave iPhone-armbandSinds de Pebble lijkt iedereen wel een poging te doen om een slimme iPhone-armband te maken. Sommige bedrijven richten zich op een activiteitentracker die bijhoudt hoeveel je rondloopt op een dag, terwijl anderen met slechts een lampje om je pols aangeven of je een notificatie op je telefoon hebt ontvangen. De nieuwe Wave op Kickstarter valt in beide categorieën en is tegelijkertijd ook iets anders: de bijbehorende app kan namelijk gebruikt worden om meerdere Wave-armbanden te synchroniseren, waardoor ze gebruikt kunnen worden voor een lichtshow om je pols in een nachtclub. Met een prijs van 38 dollar is de Wave flink wat goedkoper dan andere slimme armbanden.

Wave bevat in eerste instantie een aantal LED-lampjes die licht kunnen geven met behulp van commando’s van je iPhone. Dat kunnen binnenkomende notificaties zijn, maar ook bepaalde voorwaarden vanuit de bijbehorende app. Zo kan de Wave bijvoorbeeld na een bepaalde tijd lichtgeven, waardoor je aan je armband bijvoorbeeld kunt zien wanneer je vijf minuten achter elkaar hardgelopen hebt. Ingebouwde bewegingssensoren moeten het ook mogelijk maken om bij te houden hoeveel je hebt bewogen, waardoor de armband in theorie bijvoorbeeld kan afgaan bij een bepaald aantal stappen.

Wave iPhone-app

De Wave is op het moment slechts een project op Kickstarter. De armband is dus nog niet in de winkels te vinden. Doneer je 36 dollar aan het project, dan kun je al een Wave ontvangen als het project slaagt. Dat is een beduidend lager bedrag dan bijvoorbeeld de Embrace+ vroeg, die het vooral moet hebben van lichtnotificaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 17:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.