Apple in gesprek geweest met makers Swype-toetsenbord

Apple is in gesprek geweest met de makers van het veegtoetsenbord Swype, aldus Swype's vice-president Aaron Sheedy.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Swype for iPhoneApple heeft gesprekken gevoerd met de makers van het voorspellende smartphone-toetsenbord Swype. Dat bevestigt Swype’s vicepresident Aaron Sheedy op Reddit. Of de gesprekken ergens op zijn uitgelopen, is nog niet helemaal duidelijk. Naast het feit dat Apple volgens Sheedy “slim en vriendelijk” is, zegt de topman niks. Het is dus nog lastig te zeggen of de gesprekken ertoe hebben geleid dat we Swype kunnen gebruiken in een toekomstige iPhone of iOS 7, of dat de mogelijkheid van tafel is geveegd.

Een samenwerking tussen Swype en Apple lijkt niet uit den boze: Swype is namelijk onderdeel van Nuance, een bedrijf dat aan Apple spraakherkenningstechnologie levert voor onder andere Siri. De twee partijen hebben dus indirect al eens de handen ingeengeslagen.

Met Swype kun je berichten op een toetsenbord typen door er overheen te vegen. Je gaat van de ene naar de andere letter, waarna het toetsenbord slim genoeg is om te voorspellen wat je wil schrijven.

Swype is tot nu toe beperkt geweest tot Android-telefoons: de toetsenbordtechnologie werd tot voor kort enkel in Samsung-smartphones gebruikt en staat sinds 24 april in de Google Play Store. Op de iPhone is er geen makkelijke manier om Swype ook te gebruiken, al verschenen er in het verleden wel jailbreaktweaks die de mogelijkheid probeerden te simuleren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 16:37
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp swype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.