Siri-wijzerplaat in watchOS 4 op de Apple Watch.

Apple brengt watchOS 4.2 uit met bugfixes en wintersportfuncties

Apple Watch-gebruikers opgelet: Apple heeft watchOS 4.2 uitgebracht. Iedereen met een Apple Watch kan deze nu bijwerken naar de nieuwste versie. Check hier wat er nieuw is!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Siri-wijzerplaat in watchOS 4 op de Apple Watch.
Hang je Apple Watch maar aan de lader, want watchOS kan weer bijgewerkt worden. Apple heeft zojuist watchOS 4.2 uitgebracht, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch. In watchOS 4.2 zijn enkele bugs opgelost en heeft Apple een aantal emoji aangepast. Ook zijn bepaalde wintersporten nu te meten met de Apple Watch en voor Amerikaanse gebruikers is er ondersteuning voor Apple Pay Cash.

watchOS 4.2 beschikbaar

De afgelopen weken heeft Apple, tegelijk met iOS 11.2, gewerkt aan watchOS 4.2 voor de Apple Watch. De betaversies van watchOS 4.2 liepen niet gelijk met de beta’s van iOS 11.2 en dat geldt ook voor de definitieve versies. Terwijl iOS 11.2 dit weekend al verscheen is watchOS 4.2 nu pas aan de beurt. Mogelijk heeft Apple hierin ook meteen een bug opgelost, waardoor Siri op de Apple Watch niet meer terug praatte.

Nieuwe functie voor wintersporters

Hoewel watchOS 4.2 geen grote nieuwe functies bevat, zit er toch eentje in die de komende maanden van pas kan komen: wintersporten. Het is nu voor ontwikkelaars van app mogelijk om een nieuw type training te meten voor sporten zoals skiën en snowboarden. Apps kunnen de afstand, gemiddelde snelheid, aantal afdalingen en de overbrugde hoogtes meten.

De wintersportfuncties zijn dus niet terug te vinden in de Workout-app op de Apple Watch, maar alleen in apps van derden. Voorzover bij ons bekend zijn er nog geen wintersport-apps uitgebracht die al gebruik maken van deze nieuwe functie in watchOS 4.2.

Andere nieuwe functies:

  • Ondersteuning voor HomeKit-sprinklers en waterkranen via de Woning-app
  • Ondersteuning voor Apple Pay Cash (alleen in de VS)
  • Aangepaste emoji, zoals het whiskyglas

Whiskyglas iOS 11.2

watchOS 4.2 is te downloaden voor elk model Apple Watch. Om de update uit te voeren, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, hou je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan langer dan een uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Zie je de update nog niet, zorg er dan voor dat je iPhone alvast bijgewerkt is naar iOS 11.2.

Apple Pay Cash en aangepaste emoji
Terwijl je in watchOS 4.1 nog een nieuwe Radio-app vond en iCloud-muziekbibliotheek beschikbaar kwam op de Apple Watch (vanaf Apple Watch Series 3), zijn de vernieuwingen in watchOS 4.2 een stuk kleiner. Allereerst is er voor Amerikaanse gebruikers ondersteuning voor Apple Pay Cash, waarmee je via iMessage geld over kunt maken naar vrienden en familie. Apple Pay Cash is echter alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers, waardoor je er hier nog niks aan hebt. Wel heeft Apple enkele emoji een update gegeven, zoals de camera, het bestek en het wiskeyglas. Deze zijn ook in iOS 11.2 iets aangepast.

Behalve deze wijzigingen focust Apple met watchOS 4.2 vooral op bugfixes. Omdat de update voor iedereen te downloaden is, zal hij ook voor iedere Apple Watch-gebruiker van pas komen. Mocht je dus tegen problemen aanlopen met je Apple Watch, update hem dan naar watchOS 4.2 om te kijken of de bugs waar je last van hebt verholpen zijn. Zodra er meer bekend is over de exacte bugfixes van watchOS 4.2, dan werken we dit bericht bij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2017, 9:13
Categorieën iDevices, iOS
Onderwerpen apple watch, firmware, watchos 4
Device Apple Watch
Software watchOS 4

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.