Wat zijn jouw favoriete iPhone-applicaties?

Wat zijn jouw favoriete iPhone-applicaties? Zet ze op één scherm en maak een screenshot, zodat we dit weekend een overzicht kunnen maken van wat mensen zoal gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Tweede schermEen paar dagen geleden stuurde tipgever Vincent Vega ons een idee waar we meteen enthousiast van werden: laat zien wat er op je tweede iPhone-scherm staat. Er zijn zoveel iPhone-applicaties (zie ook het vorige nieuwtje) dat het eigenlijk wel interessant is om te weten welke applicaties anderen zoal gebruiken. Op het eerste SpringBoard-scherm staan meestal de standaard-applicaties, maar op het tweede SpringBoard-scherm zetten mensen vaak de applicaties die ze snel bij de hand willen hebben en die ze als een blijvertje beschouwen.
Daarom een oproep: maak een screenshot van je tweede Springboard-scherm, stuur op en wij zorgen dat alle inzendingen dit weekend op iPhoneclub te zien zullen zijn.

Je kunt je screenshot sturen naar iphoneclubmail (at) gmail.com en als je wilt mag je er ook een toelichting bij sturen. Alle screenshots en eventuele toelichting komen in een Flickr-album te staan, dus vergeet niet een nickname aan te geven, als je niet wilt dat je volledige naam erbij komt te staan.

Om zelf dan maar meteen de aftrap te geven: hierboven zie je mijn tweede scherm. De document-applicaties bovenin staan er eigenlijk altijd al. Mijn duurste iPhone-aankoop aller tijden is ReaddleDocs, omdat ik onderweg offline PDF-documenten wilde lezen (werkt wel, maar een miskoop omdat ik het weinig meer gebruik). Newsgator is gewoon een webclip, die veel sneller is dan NetNewsWire, die eigenlijk alleen voor offline gebruik in actie komt. Trainer en Nike Training zijn nieuwkomers waarvan ik nog moet kijken of ik ze blijf gebruiken. Verder nog een spelletje, een applicatie om Wi-Fi-netwerken op te sporen, een todo-list… Er zitten weinig oude applicaties bij. Dat komt omdat de 9 schermen die Apple maximaal toestaat veel te weinig zijn, waardoor ik eigenlijk altijd bezig ben met ruimte maken.

Als je nog niet weet hoe je een screenshot maakt en opstuurt:

tweedescherm   tweedescherm

1. Ga naar je tweede scherm.
2. Hou homeknop en aan/uitknop gelijktijdig ingedrukt om een screenshot te maken.
3. Ga naar je Foto-applicatie en vervolgens naar de camerarol.
4. Open het gemaakte screenshot, tik linksonder op het icoontje en kies voor verzenden per e-mail.

Het originele idee is van Vincent Vega (Ralf Habets), die dus alle eer voor dit originele idee krijgt. Zijn idee was oorspronkelijk om het eerste scherm te doen, maar mijn redenatie was dat veel mensen het 1e scherm juist zoveel origineel wilden houden. Dat blijkt dus niet het geval te zijn, maar daarom was mijn idee om dan het tweede scherm te doen en voor deze gelegenheid je Springboard even aan te passen om alle veelgebruikte apps voor het schreenshot even op een aparte pagina te zetten (de tweede of de negende). Helaas is dat niet in het verhaal terechtgekomen, maar wellicht nu nog op tijd voor de volgende inzendingen. Kortom: we zien graag een screenshot van je favoriete applicaties op één SpingBoard-pagina. Dat mag je ook opnieuw doen als je al eerder hebt ingestuurd, maar geef dan wel even in het subject aan dat het een [UPDATE] is.
Bekijk de uitslag via dit nieuwsitem: Uitslag: wat zijn de favoriete iPhone-applicaties en de bijbehorende tabel met alle applicaties via deze pagina: Wat zijn jouw favoriete iPhone-applicaties – Tabel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2009, 11:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhoneclub, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.