Geweigerd in de App Store: schoenen gooien naar Bush

Apple heeft de applicatie MyShoe geweigerd in de App Store op te nemen. Met MyShoe moet je schoenen gooien naar George Bush.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

MyShoeAltijd leuk: de vertrekkende president van de Verenigde Staten een schop na geven met spelletjes waarbij je schoenen naar George W. Bush kunt gooien. Op internet zijn al heel wat spelletjes te vinden, maar Apple wil zo’n applicatie niet in de App Store hebben. MyShoe, waarbij je de accelerometer van de iPhone gebruikt om schoenen naar Bush te gooien, is geweigerd “because it contains content that ridicules public figures”. Dat staat in de afwijzingsmail die de ontwikkelaar heeft ontvangen.

Bij MyShoe hou je de iPhone vast als een schoen. Je drukt op de startknop en de applicatie begint af te tellen: 3, 2, 1, Go! Op dat moment maak je met de iPhone een zo fanatiek mogelijke werpbeweging (vergeet niet de iPhone vast te blijven houden). De applicatie bepaalt daarna hoe hard je hebt gegooid en telt het aantal punten dat je hebt behaald.

Het plan was om ook MyShoe-uitbreidingen met Bin-Laden en andere bekende personen uit te brengen. De Pakistaanse ontwikkelaar van MyShoe zal nu iets nieuws moeten verzinnen, maar laat het er niet bij zitten: “discriminatie tegen publieke opinie!” Het grootste deel van de wereldbevolking wijst het beleid van Bush rond Irak en de aanvallen op Pakistan immers af, vindt de ontwikkelaar. Pas dus op als je een grappige applicatie over Paris Hilton, Balkenende of Wilders wilt maken.

Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2009, 1:35
Categorie Achtergrond
Onderwerp politiek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.