Voltset: multimeter verbindt met iPhone-app

De Voltset is een multimeter die draadloos met je iPhone verbindt. Je kunt hierdoor in een app metingen aflezen en berekenen.

Voltset multimeter iPhoneDe Voltset kan van de iPhone een handig hulpmiddel maken voor elektriciëns en zo’n beetje iedereen die graag aan technologie schroeft. Eenmaal aangesloten kun je spanning, stroomsterkte en weerstand van een apparaat of batterij meten, terwijl je de resultaten afleest in een bijbehorende app. Omdat de informatie op je iPhone wordt opgeslagen, kun je vrij makkelijk een grafiek maken, of maak je gelijk berekeningen.

Op de afbeeldingen van de Voltset zijn voornamelijk Android-telefoons te zien, maar de maker belooft dat er ook een iOS-applicatie zal verschijnen. De Voltset kan echter alleen via Bluetooth met de iPhone verbinden, terwijl hij op Android-apparaten ook met usb kan worden aangesloten. Een speciale Windows Phone-versie van de app werkt op zijn beurt wel met usb, maar niet met Bluetooth.

De Voltset krijgt ook een API, die het voor andere ontwikkelaars mogelijk maakt om de data van de Voltset in te lezen. Hierdoor kan een uitgebreidere calculator bijvoorbeeld je metingen direct meenemen, mits de app door de ontwikkelaar wordt aangepast.

Een donatie van minstens 79 dollar plus 15 dollar verzendkosten op Kickstarter verzekert je van een Voltset. Dat is nogal wat voor een accessoire dat zijn nut nog moet bewijzen. Hoewel de bijbehorende app wat handige trucs biedt, is de data van de Voltset immers ook af te lezen op een gewone multimeter. De app zal waarschijnlijk pas echt tot zijn recht komen als ontwikkelaars de API op slimme manieren hebben toegepast, maar of dit gebeurt moeten we nog zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2014, 17:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.