Orée Pebble 2: draadloze iPhone-lader van hout met stijlvolle case

De Orée Pebble 2 is een draadloze iPhone-oplader op Kickstarter, die helemaal gemaakt is van hout of marmer, met bijbehorende case van leer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Orée Pebble 2 iPhone opladerDe Orée Pebble 2 is een draadloze iPhone-oplader, maar dat zou je niet zeggen: het oplaadstation wordt namelijk gemaakt van hout en marmer, waardoor hij er in het eerste opzicht niet uitziet als een elektrisch apparaat. Daardoor weet het accessoire een stijlvol alternatief te bieden op andere draadloze laders die op het moment op de markt zijn. Bij het gebruik van de lader is een bijbehorende iPhone-case nodig, die op zijn beurt is gemaakt van hout en leder.

De makers van Pebble 2 zamelen geld in op Kickstarter, waar ze minstens 30.000 dollar bij elkaar hopen te krijgen. Een donatie van 250 dollar is nodig om de draadloze lader te bemachtigen. Daarmee is de Pebble 2 vrij prijzig, maar de maker verzekert tegelijkertijd dat ieder exemplaar met de hand wordt gemaakt in het Franse Languedoc Roussillon. Van goedkope arbeid in China is daarom geen sprake.

De Pebble 2 is niet alleen bedoeld om mee op te laden. In het basisstation zitten ook een microfoon, luidspreker en een Bluetooth-chip. Hiermee kun je het houten apparaat ook gebruiken als draadloze speaker of handsfree-apparaat.

Orée Pebble 2 hout marmer

Het is lastig om bij de Pebble 2 niet aan het Nederlandse Miniot te denken. Dit bedrijf produceert immers al jaren houten accessoires voor de iPhone, al gaat het bij hun voornamelijk om hoezen en Smart Covers. Ook de accessoires van Miniot zijn vaak wat duurder, maar met de hand gemaakt.

Je moet jezelf overigens wel afvragen of je de Orée Pebble 2 zijn geld waard vindt. Als je de iPhone-case eenmaal hebt bevestigd hoef je hem alleen op het oplaadstation te leggen om de accu te vullen, maar dat is niet geheel zonder nadelen. De case blokkeert bijvoorbeeld de aansluitpoorten van je iPhone. Daarnaast moet zelfs het draadloze oplaadstation nog in een stopcontact worden aangesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2014, 14:26
Categorie Accessoires
Onderwerpen case, kickstarter, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.