Volg gratis iPhone-programmeercursus van Universiteit Leiden

Het informaticainstituut LIACS van Universiteit Leiden biedt een gratis tweedaagse workshop iPhone programmeren aan. Een workshop voor iedereen die het leuk lijkt applicaties te maken voor de iPhone.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Gratis iPhone programmeercursus Universiteit LeidenHet informaticainstituut LIACS van Universiteit Leiden biedt een gratis tweedaagse workshop iPhone-programmeren aan. Een workshop voor iedereen die het leuk lijkt applicaties te maken voor de iPhone. De cursus staat open voor alle studenten en werknemers van Universiteit Leiden, van andere universiteiten, hogescholen en alle andere geïnteresseerden die al enige programmeerervaring hebben.


De gratis iPhone-programmeercursus van Universiteit Leiden is een idee van het masterprogramma Media Technology. Deze wil mensen in staat stellen om iedereen een kans te geven om eigen applicaties te maken op de iPhone. De workshop bestaat uit twee middagen van vier uur in de vorm van een hoorcollege. Op vrijdagmiddag 9 en 16 april van 13:00 – 17:00 wordt in het Pieter de la Court-gebouw van Universiteit Leiden de cursus gehouden. Na de eerste vrijdagmiddag wordt huiswerk meegegeven. Er is gedurende de week online begeleiding. De onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn:

  • Hoe te beginnen: wat heb je allemaal nodig en hoe werk je met de iPhone programmeeromgeving?
  • De syntax van de iPhone programmeertaal Objective-C, plus het maken van een eenvoudige applicatie die nog helemaal niets kan.
  • Standaard interfacecomponenten: knopjes, lijsten, tekstinvoer etc.
  • Plaatjes, eenvoudige animaties, het afspelen van geluid.
  • Het aanraakgevoelige scherm en het gebruiken van gegevens van internet.
  • Het gebruik van de bewegingssensoren.
  • Het gebruik van GPS in applicaties.
  • Designoverwegingen, het bewaren van gegevens en het distribueren van je app

Om gebruik te maken van de cursus hoef je geen iPhone te hebben. De organisatoren geven wel aan dat de cursus dan minder leuk is. Het lijkt ons ook logisch dat als je geïnteresseerd bent in de ontwikkeling van applicaties voor de iPhone en iPod touch, je dan over een van deze apparaten beschikt. Er wordt verwacht dat je werkt of weet te werken met een Apple MacBook, iMac, Mac mini of enig andere Apple-apparaat omdat dit voor de SDK vereist is. Programmeerkennis in C, Java, C++ of andere programmeertalen is een pre, maar de cursus zelf leert je programmeren in Objective-C; de programmeertaal voor de iPhone. Het is niet duidelijk hoeveel inschrijvingen er toegelaten worden. Dus als je interesse hebt: schrijf je snel in. Het volledige programma is te vinden op www.liacs.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 maart 2010 om 16:08
Categorieën
Apps, Round-up
23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.