iPad 3G is groter en heeft twee Wi-Fi-antennes

Volgens de website van de FCC is de iPad 3G groter en zwaarder dan zijn tegenhanger met alleen Wi-Fi. Ook blijken er in beide modellen twee Wi-Fi-antennes te zitten.

ipad afmetingenDe iPad Wi-Fi en de iPad 3G zijn bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC beland. Veel nieuwe informatie is er niet uit de publicatie af te leiden omdat de handleiding, foto’s en andere gedetailleerde applicatie op verzoek van Apple achterwege moest blijven. Maar er zijn wel twee interessante ontdekkingen: beide uitvoeringen van de iPad zijn voorzien van twee Wi-Fi-antennes. Een ervan wordt ook gebruikt door Bluetooth, de andere niet. De antennes bevinden zich op verschillende plekken in de behuizing. De antennes werken niet met elkaar samen; er wordt steeds één antenne gebruikt, die de beste ontvangst heeft. Ook interessant is dat de iPad 3G groter en zwaarder is dan de uitvoering met alleen Wi-Fi.

technical specifications ipadUit het document van de FCC blijkt dat de iPad 3G 0,3 millimeter langer en 0,1 mm breder is dan het Wi-Fi-model. Het verschil is met het blote oog niet te zien. Het heeft waarschijnlijk te maken met het paneel van de 3G-antenne, die in de iPad 3G moest worden toegevoegd. Er is ook een verschil in gewicht, namelijk 0,1 pound. Dat gewichtsverschil was op de dag van de aankondiging in januari al op de website van Apple af te lezen (zie hiernaast).

Het verschil wordt onder andere veroorzaakt door het feit dat er in de iPad 3G wel een GSM-radio en A-GPS zit. In de iPad Wi-Fi ontbreken beide.

Meer informatie op de website van de FCC:

ipad 3g

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2010, 16:14
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.