Vodafone zet iPhone-aanbiedingen op eigen website

Vodafone heeft iPhone-aanbiedingen op de eigen website gezet. De afhandeling verloopt via collegabedrijf iVoordeel. En KPN komt met een speciaal sim only-abonnement voor de iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone 3gs vodafoneVodafone is begonnen met het aanprijzen van iPhones met Vodafone-abonnement, zoals we eerder al voorspelden. Voor de afhandeling wordt doorverwezen naar collegabedrijf iVoordeel.nl. De iPhone-aanbiedingen zijn ook prominent zichtbaar als je homepage van Vodafone opent. En KPN kondigt aan dat ze binnenkort een speciaal sim only-abonnement voor de iPhone gaan leveren. Ook dat was al voorspeld.

Per 15 november 2010 is iVoordeel/XLVoordeel geen exclusieve Vodafone-aanbieder meer. iPhones zullen nu officieel via Vodafone zelf worden aangeboden.

Wat Vodafone betreft: alleen de zwarte en witte 16GB iPhone 3GS zijn leverbaar, met een bijbetaling van €29 of €99. Het toestel is gratis als je een abonnement van €75 per maand afsluit. De indruk wordt echter gewekt dat het abonnement veel goedkoper is, namelijk €37,50 per maand.

Update: de Vodafone-website is inmiddels aangepast en voorzien van een duidelijker weergave van de abonnementskosten.

Op het bestelformulier is in heel kleine lettertjes (zie rood kader) aangegeven dat die prijs alleen de eerste zes maanden geldt:

ivoordeel aanbod

Oppassen dus, dat je niet vast komt te zitten aan een tweejarig abonnement dat toch iets duurder uitvalt dan je had gedacht. De prijstabel op de website van Vodafone noemt ook alleen de lagere prijzen:

vodafone iphone 3gs

iPhone 3GS nu kopen?

Momenteel is een ongunstig moment om een iPhone 3GS te kopen: ook bij concurrent Phoneshop moet er relatief veel worden bijbetaald voor het toestel. Voorheen kreeg je bij een tweejarig abonnement van zo’n 35 euro per maand de iPhone gratis; nu moet je bij Phoneshop zelfs voor het duurste tweejarige abonnement (Vodafone Bel+SMS+Web van €150 per maand) nog €73 voor de iPhone bijbetalen.

Los daarvan: met de iPhone 4 op komst zijn er waarschijnlijk weinig mensen die zich nog voor twee jaar met de iPhone 3GS willen vastleggen.

KPN komt met sim only-abonnement voor iPhone

Op de websites van KPN was de iPhone ook al te vinden, namelijk een instructie hoe je het toestel werkend kon krijgen op het KPN-netwerk. Nieuw op de website is echter de tekst, waarin ze aankondigen een speciaal sim only-abonnement te gaan leveren. Ook dat was eigenlijk al voorspeld. De tekst luidt:

Binnenkort bij KPN:
Een super scherpe Sim Only aanbieding voor iedereen die gebruik wil maken van het betrouwbare en supersnelle KPN netwerk!

kpn iphone

Je moet in dat geval wel je eigen iPhone meebrengen, met als kanttekening dat KPN en Vodafone allebei nog geen micro-simkaart leveren voor als je naar de iPhone 4 wilt overstappen. Vodafone verkoopt al bijna twee jaar de Super Sim, een sim only-abonnement dat speciaal op de iPhone is gericht.

Tipgever: Gunther (Vodafone-aanbieding)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2010, 23:49
Categorie Providers
Onderwerpen kpn, simkaart, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.