Vodafone CEO prijst iPhone op Mobile World Congress

Vodafone-topman Arun Sarin is enthousiast over de gebruikersinterface van de iPhone. Andere mobiele besturingssystemen zouden daar een voorbeeld aan moeten nemen, maar wat Sarin betreft mogen er ook wel flink wat mobiele besturingssystemen sneuvelen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Arun SarinVodafone CEO Arun Sarin sprak tijdens zijn toespraak op MWC in Barcelona zijn bewondering uit voor de iPhone. Maar toch is er waarschijnlijk geen plaats voor de iPhone in het portfolio van Vodafone: de topman riep namelijk ook op om het aantal mobiele besturingssystemen te reduceren van de huidige 30 tot 40 naar een overzichtelijker aantal van 3, 4 of 5. Ontwikkelaars zijn dan beter in staat om aantrekkelijke applicaties te maken. Ook riep Sarin op om meer aandacht te besteden aan de gebruikerservaring van mobiele besturingssystemen. De interface van de iPhone is een mooi voorbeeld hoe het moet.

Hoe makkelijker de interface, hoe vaker een telefoon gebruikt wordt en des te meer gebruik er van internet wordt gemaakt. Mobiele besturingssystemen zijn een cruciaal onderdeel van die gebruikerservaring. “Apple has raised the bar with the iPhone, and we all now know how important user interfaces are. We as an industry will have to raise our game to provide the kind of user interface that our customers are now becoming accustomed to”. Welke besturingssystemen de Vodafone-topman dan het liefst zou zien, liet hij in het midden, maar Vodafone heeft in veel markten de keuze bij smartphones al beperkt tot drie stuks: Windows Mobile, Symbian en BlackBerry. Dat is bijvoorbeeld de reden waarom de pas aangekondigde Palm Centro niet zoals z’n voorgangers (Treo 500v en 750v) eerst exclusief via Vodafone wordt uitgebracht.
Eén ding ziet Sarin daarbij niet zitten: een volledige dominantie van Microsoft. “Ik zeg niet één systeem, want die film hebben we eerder gezien (op de desktop). Laat de markt beslissen welke systemen de beste zijn”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:33
Categorieën Providers, Round-up
Onderwerpen ervaringen, experience, gebruikers, platform, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.