Mobistar introduceert als eerste Belgische operator visual voicemail

Visual Voicemail was één van de grote vernieuwingen bij de introductie van de iPhone. Maar de functie werd nog lang niet door alle operators ondersteund, omdat de interne systemen er geschikt voor moeten zijn. In België is het bij Mobistar eindelijk zover: ze gaat Visual Voicemail op de iPhone aanbieden. Bij de lancering van de […]

visual voicemailVisual Voicemail was één van de grote vernieuwingen bij de introductie van de iPhone. Maar de functie werd nog lang niet door alle operators ondersteund, omdat de interne systemen er geschikt voor moeten zijn. In België is het bij Mobistar eindelijk zover: ze gaat Visual Voicemail op de iPhone aanbieden. Bij de lancering van de iPhone in 2007 in de VS, was Visual Voicemail meteen al beschikbaar. Vier jaar later is Mobistar ook zover. Aanvankelijk bood de Belgische operator een alternatief met de naam ‘One Click’ waarbij de gebruiker na het invoeren van een kort nummer meteen naar de voicemail kon gaan. Maar Visual Voicemail is nog handiger: je krijgt op je iPhone een lijst te zien van ingesproken berichten en kunt die naar eigen wens afspelen, in een volgorde waar je zelf de voorkeur aan geeft. Je hoeft ook niet meer in te bellen bij je provider, maar je de berichten worden op je toestel afgeleverd. Met een afspeelknop kun je ze beluisteren en individueel wissen. Bij elk bericht staat ook de naam van de persoon die heeft ingesproken.


In februari van dit jaar circuleerde al het gerucht dat Mobistar de Visual Voicemail-dienst in maart zou inschakelen, maar een woordvoerder gaf toen aan dat maart niet op de planning stond. Er werd eerder gedacht aan beschikbaarheid in de zomer. Op pagina 25 van het jaarverslag 2010 van Mobistar (PDF) is te lezen dat Visual Voicemail van start gaat. Het zal eerst alleen beschikbaar zijn voor iPhone-gebruikers, maar zal later ook toegankelijk komen voor andere smartphones. In Nederland biedt operator T-Mobile als enige Visual Voicemail op de iPhone aan. Heb je een abonnement bij een andere operator, dan zul je bij het drukken op de Voicemail-knop in de telefoonapplicatie naar de gewone voicemailfunctie gaan, waarbij je de voicemails ‘op een bandje’ moet beluisteren. Visual Voicemail is trouwens geen uitvinding van Apple zelf; het is een algemene technologie, die ook op andere smartphoneplatformen aangeboden zou kunnen worden.

visual voicemail

Tipgever: @bumba86

Reacties: 25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.