vine camera iphone

Vine verhoogt kwaliteit van 6-secondenfilmpjes naar 720p

Vine heeft de kwaliteit van video's verhoogd van 480p naar 720p, zodat de beelden gedetailleerder zijn. Met Vine kijk je herhalende video's van 6 seconden.

Vine-video’s zijn vanaf nu in betere kwaliteit te bekijken. De 6 seconden durende video’s gaan in resolutie omhoog van 480p naar 720p. Dat heeft de videodienst van Twitter zelf aangekondigd. Onderstaande afbeelding laat een vergelijking zien: de linkerfoto is 480p, de rechterfoto 720p. “We hebben gewerkt aan technische upgrades, waarmee vines in hogere kwaliteit mogelijk zijn”, schrijft Vine in een blogposting. “Als je een iPhone hebt, dan zullen de postings die je maakt en uploadt meteen het nieuwe, hogere kwaliteitsformaat ondersteunen.”

vine-hogere-resolutie

In pixels betekent het 1280 x 720, terwijl eerder 640 x 480 werd gebruikt. Driemaal zoveel pixels, dus scherpere beelden. Android-gebruikers moeten nog iets langer wachten. Het mooie is dat de frontcamera van de iPhone ook HD-video’s kan maken, zodat je daarmee nu 720p selfie-video’s naar Vine kunt sturen. Het uploaden van de video’s kost uiteraard wel meer data. Bij het bekijken van video’s zul je misschien niet meteen verbeteringen zien; veel video’s zijn immers nog in de oude resolutie opgenomen.

Hieronder zie je een voorbeeld van een filmpje in de hogere videokwaliteit:

Wel heeft Vine laatst verbeteringen doorgevoerd, waardoor het videokijken prettiger verloopt, ook als je een slechte internetverbinding hebt. Pre-caching en ophalen op de achtergrond zorgen ervoor dat de volledige video klaarstaat op het moment dat jij wilt gaan kijken. En voor de kinderen bracht Vine de aparte app Vine Kids uit, met filmpjes die geschikt zijn voor kleine kijkers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2015, 14:18
Categorie Apps
Onderwerp vine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.