iphone 6 plus alle kleuren

Verkooprecord bij pre-order van iPhone 6 en iPhone 6 Plus

Volgens Apple is er een recordaantal iPhones besteld, toen afgelopen nacht voor het eerst pre-ordermogelijkheid open ging. Ook bij operators was het topdrukte.

iphone 6 plus alle kleurenApple heeft vaste mediapartner Re/code verteld, dat de iPhone 6 en iPhone 6 Plus alle verkooprecords hebben gebroken. Er werden meer nieuwe iPhones verkocht dan ooit tevoren tijdens de nachtelijke bestelronde. Heel wat mensen moesten in pyjama hun bestelling plaatsen, want afhankelijk van de tijdzone startte de verkoop voor heel wat mensen al om 3 uur ‘s nachts. Vooral de iPhone 6 Plus met 5,5-inch scherm blijkt daarbij in trek. Bijna alle versies van het grotere model zijn uitverkocht en de wachttijd bij Apple is inmiddels opgelopen tot 3-4 weken.

Vooraf was al gesuggereerd dat de voorraad van de iPhone 6 Plus wat lager zou zijn dan verwacht. Wie een iPhone 6 wil hebben, heeft nog genoeg mogelijkheden om er eentje te bestellen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een pre-order bij een Duitse of Franse Apple Store of door straks bij je provider een iPhone te reserveren.

Apple geeft zelf geen cijfers, maar spreekt dus wel van een verkooprecord. Ook bij de Amerikaanse providers AT&T en T-Mobile USA waren optimistische geluiden te horen. AT&T spreekt van de grootste vraag in de afgelopen twee jaar. En bij T-Mobile USA konden de computersystemen het nauwelijks aan. Medewerkers moesten met pen en papier de bestellingen van klanten opschrijven. En bij operator Sprint was regelmatig een ‘We’ll be back’-melding te zien.

Vorig jaar gingen er in het eerste weekend van de verkoop 9 miljoen nieuwe iPhones over de toonbank. Dat is een cijfer om op te letten als Apple straks de cijfers voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus bekendmaakt.

Wil je weten hoe je in Nederland een iPhone 6 (Plus) kunt bestellen? Dat lees je in ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2014, 19:22
Categorie iDevices
Onderwerp preorder

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.