Veel klachten over iPhone OS 3.1, Apple pakt batterijklachten aan

Apple gaat mensen die klagen over een verslechterde batterijduur in iPhone OS 3.1 actief benaderen met een reeks vragen, waarin het probleem nader wordt onderzocht. Ook is er weer een log-applicatie waarmee je de exacte batterijduur kunt laten meten.

battery logiPhone OS 3.1 is volgens bezoekers van Apple’s eigen supportforum “the buggiest update that Apple has yet released for the iPhone”. Door een bug blijkt het toestel totaal niet meer te reageren en loopt de batterij in korte tijd leeg. Er worden ook problemen gemeld met Wi-Fi, tethering werkt bij veel mensen niet meer (maar dat zal geen bug zijn) en er zijn mensen die met GPS-problemen kampen. Nu zal het best zo zijn dat mensen zich sommige veranderingen inbeelden: een nieuw OS voelt opeens ‘snappier‘. Niet omdat het daadwerkelijk zo is, maar omdat mensen hun iPhone al een paar maanden niet hebben gereboot. Maar met de constante stroom klachten over dezelfde onderwerpen, moet er toch wel iets serieus aan de hand zijn. Eén van die problemen gaat Apple nu wat actiever aanpakken: de batterijduur in iPhone OS 3.1.

Dat is niet de eerste keer: Apple leverde afgelopen juli ook al iPhone Battery Life Logging aan klanten, die klaagden over de batterijduur. Deze keer is daar een lijst van 11 vragen aan toegevoegd, waarmee het probleem nader kan worden bepaald. Een voorbeeld daarvan: “When you notice a power drop, does it seem to be a legitimate power drop, or rather an issue with the battery icon indicator?” Ook wordt er gekeken naar gebruik van Wi-Fi, Bluetooth en push notifications.

De batterijlogger synchroniseert de bevindingen met iTunes en vraagt toestemming om de informatie ook naar Apple te rapporteren. Grappig genoeg bleek uit een poll van The iPhone Blog dat 11% van mening is dat ze een betere batterijduur hebben gekregen nadat ze iPhone OS 3.1 hadden geïnstalleerd.

Via: iPhone Blog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2009, 11:04
Categorie Achtergrond
Onderwerpen batterij, logboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.