Speelgoedfiguren aan het werk

Van de uitgever: we zijn weer live met #newiCulture

De vernieuwde website is weer live! Zoals je ziet is de opzet gewijzigd en is alles meer in verhouding. Er zijn mogelijk nog wat opstartproblemen. Die fixen we zo snel mogelijk.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Speelgoedfiguren aan het werkOp vrijdag 5 september hebben we vanaf 13:00 uur een aantal wijzigingen doorgevoerd op de website. De website was tijdens het onderhoud gewoon bereikbaar, maar je kon een paar uur niet reageren op artikelen. In dit artikel leggen we uit wat we hebben gedaan.

Update: we zijn weer live!

Zoals je gemerkt hebt zijn we inmiddels weer live. Het onderhoud duurde langer dan gepland en nog niet alles is afgerond, maar we wilden niet langer wachten. Het kan zijn dat nog niet alles op z’n plek staat en dat sommige afbeeldingen nog niet van optimale kwaliteit zijn, maar dat gaan we dit weekend oplossen.

Aanpassingen in het design

We hebben een aantal tweaks in het design doorgevoerd, op basis van de feedback die we de afgelopen tijd hebben verzameld. De belangrijkste feedback is gebruikt voor enkele aanpassingen, die meteen zichtbaar zijn.

Voor websitebezoekers

Dit is er op 5 september aangepast:

  • Heel wat mensen lieten ons weten dat ze het lettertype en de riante lay-out van de artikelen iets te groot vonden. Dat hebben we opgelost door het standaard lettertype een tikje te verkleinen en de artikelen wat compacter weer te geven. Zodat je meer nieuws in beeld krijgt, ook als je een klein laptopscherm hebt.
  • De linker zijbalk heeft nieuwe functies gekregen en is naar rechts verplaatst. In deze balk vind je voortaan de populaire en trending artikelen, zodat je snel op de hoogte bent wat anderen zoal lezen.
  • De menubalk bovenin de website blijft nu bovenaan in beeld als je scrollt, zodat je op elk moment terug kunt naar belangrijke artikelsecties.
  • De homepage laat nu bovenaan 3 must-reads zien, artikelen die langere tijd interessant blijven en die over onderwerpen gaan die langere tijd actueel zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een achtergrondartikel over mobiel betalen of een tip over het verbeteren van de privacy-instellingen op je iPhone. Daaronder vind je een of twee artikelen die je vandaag écht moet lezen en vervolgens krijg je de nieuwsstream te zien.
  • Er zijn aparte blokken voor tips, dossiers, reviews en gidsen. Die laatste twee zijn nieuw op de homepage.
  • Er zijn heel veel kleine wijzigingen/optimalisaties uitgevoerd op basis van alle feedback die we van jullie mochten ontvangen, waarvoor ontzettend veel dank.

Voor iPad-gebruikers

iPad-gebruikers kregen niet altijd een optimale weergave van de website te zien – daarvan zijn we ons bewust. We hebben dit opgelost met de maatregelen die hierboven zijn genoemd: de linker zijbalk is naar rechts verhuisd en heeft niet meer de vervelende scroll. Uiteraard hebben we ook andere optimalisaties doorgevoerd.

Voor iPhone-bezoekers

Op de iPhone zie bovenaan de must-reads in compacte weergave en meteen daarna het laatste nieuws in de gebruikelijke nieuwsstroom.

Voor appgebruikers

Voor appgebruikers verandert er vrijdagmiddag niets. Door de technische problemen bij de migratie in juli zijn onze plannen om de app op korte termijn te vernieuwen, wel een paar maanden naar achteren geschoven. Wij balen daar uiteraard ook van, maar we zijn daarbij ook afhankelijk van anderen en deze sitewijzigingen waren nu even belangrijker. Zodra de tijd het toestaat, zullen we weer gaan met aanpassingen voor de app. Vooralsnog kun je de app gewoon blijven gebruiken, ook al draagt deze nog ons oude logo en is deze nog niet aangepast voor iOS 7. Voor wie het nieuws gemist heeft; de volgende appversie zal wel gelijk universeel zijn, dus geschikt voor iPhone en iPad. “Positieve” bijkomstigheid is dat we de app wel gelijk ook geschikt voor iOS 8 kunnen maken.

Uiteraard willen we iedereen heel erg bedanken voor de feedback. Er zaten veel nuttige suggesties tussen, waar we dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Dankzij jullie bijdrage is iCulture nog meer ‘van jullie’ geworden.

Nieuw hostingplatform

Vrijdagmiddag zijn we ook gemigreerd naar een nieuw hostingplatform. Dat heeft als doel om de website weer net zo snel wordt als jullie van ons gewend zijn. Dat we nog deze week de overstap maken, heeft ook te maken met de aanloop naar aanstaande dinsdag. We willen tijdig klaar zijn voor 9 september, zodat we tijdens de aankondigingen klaar zijn voor de traditionele piek in de bezoekerscijfers.

De omzetting naar het nieuwe hostingplatform had twee gevolgen: na 13:00 uur kon je tijdelijk niet reageren op artikelen op de website en in de app. Ook verschenen er enige tijd geen nieuwe artikelen op de site. Gelukkig was er tijdens het onderhoud geen breaking news. Wat is blijven liggen, zal dit weekend op de site verschijnen, zoals de gebruikelijke Game van de Week.

Openingsafbeelding: aastock/Shutterstock

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2014, 19:31
Categorie Achtergrond
Onderwerp newiCulture

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.