Vaavud: iPhone-windmeter bevat slechts twee magneten

De Vaavud is een iPhone-windmeter die enkel twee magneten bevat. De makers zamelen geld in op Kickstarter.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

VaavudDe Vaavud is een nieuwe windmeter die je kunt aansluiten op je iPhone. Hierdoor is het mogelijk om te zien hoe hard het waait op bijvoorbeeld het strand. Dat deed de vorig jaar besproken Shaka ook al, maar de Vaavud steekt net wat anders in elkaar. Deze windmeter heeft namelijk geen chips of andere electronica, waardoor hij niet per se in de geluidspoort van je iPhone hoeft te zitten om gebruikt te worden.

De Vaavud bevat twee kleine magneetjes die bewegen zodra het appraat door de wind gaat draaien. Deze magneten worden opgepikt door de sensoren van je iPhone, waarna een bijbehorende app vervolgens kan berekenen hoe snel de wind waait. Het is hierdoor niet gevaarlijk als de Vaavud bijvoorbeeld nat wordt – er van uitgaande dat je hem alleen droog in de geluidspoort van je iPhone steekt.

Het Deense team achter Vaavud probeert geld voor de productie in te zamelen via Kickstarter. Een donatie van 25 pond verzekert je van een Vaavud in juni op je deurmat, mits het project binnen een maand 20.000 pond weet in te zamelen.

Bekijk de video op Kickstarter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 22:04
Categorie Accessoires
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.