Untethered jailbreak evasi0n later vandaag verwacht (jailbreak)

De untethered jailbreak evasi0n voor iOS 6.1 wordt later vandaag verwacht. Het Evad3rs-team zit momenteel op 95% en de jailbreak staat gepland voor 18:00 uur.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

evasi0n 95 procent
De untethered jailbreak van iOS 6.1 werd eigenlijk zondag verwacht, tijdens de Super Bowl. Maar het Evad3rs-team liet vannacht weten dat het maandag gaat worden. De verwachting is dat evasi0n vandaag in de middag of vroege avond beschikbaar komt. De voortgangsbalk op de website evasi0n.com stond gisteren een groot deel van de dag op 85% en kroop gedurende de nacht naar de huidige aanduiding van 95%.

In een discussie op Reddit is geprobeerd een algoritme voor het getoonde percentage te achterhalen. Als dit op dezelfde manier doorloopt kunnen we rond 18:00 uur Nederlandse tijd de jailbreak verwachten.
De jailbreak is gemaakt door het nieuw samengestelde Evad3rs-team, bestaande uit @pimskeks, @planetbeing, @pod2g en @musclenerd. Zij hebben een kwetsbaarheid gevonden waarmee een untethered jailbreak voor iOS 6.1 mogelijk wordt. Het is de eerste jailbreak sinds iOS 6 vorig jaar aan het eind van de zomer beschikbaar kwam.

Zodra de jailbreak beschikbaar is, zul je op iPhoneclub natuurlijk een uitgebreide uitleg vinden. Wie geïnteresseerd is kan zich nu natuurlijk ook al voorbereiden door de vele discussies en veelgestelde vragen te lezen, ook op ons jailbreak-forum. Lees dan ook even onze aankondiging over jailbreaknieuws van een week geleden.

Als evasi0n beschikbaar komt, is het grappig om nog eens terug te denken aan de eerste iPhone-jailbreak, die destijds nodig was om de iPhone überhaupt buiten de VS te kunnen gebruiken. Het kostte in 2007 maar liefst 74 stappen om uit te voeren. De eerste jailbreak in september 2007 was JailbreakMe 1.0 (AppSnapp) en was bedoeld voor iPhone OS 1.1.1. Apple hanteerde de term iOS op dat moment nog niet. Het bevat stappen waar een deel van de huidige jailbreakers bij zou afhaken, zoals:

34. Rename “chmod” in the iPhuc folder to “update”.
35. In iPhuc, “putfile update”, so you’re replacing /usr/sbin/update with chmod.
36. “cd /System/Library/LaunchDaemons/”
37. “getfile com.apple.update.plist”
38. Open com.apple.update.plist in a text editor

Read more at http://www.cultofmac.com/213904/how-far-weve-come-the-original-iphone-jailbreak-took-74-steps-jailbreak/#qwXm8eT6ERiBD8VL.99

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 2:21
Categorie Jailbreak
Onderwerp jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.