uMoove: Eyetracking-software voor iPhone-ontwikkelaars

De Israelische startup uMoove werkt aan eyetrackingsoftware die andere ontwikkelaars mogen gebruiken. Hiermee kun je een pagina naar beneden scrollen als je de laatste regel bereikt.

RetinaDe Galaxy S IV van Samsung zal vermoedelijk je ogen kunnen volgen om bepaalde handelingen uit te voeren en te voorspellen, maar de kans is groot dat ook de iPhone dit ook gewoon kan. De Israelische startup uMoove werkt al een tijdje aan soortgelijke technologie, die ze willen aanbieden bij Apple en iOS app-ontwikkelaars. Dit schrijft The New York Times. Door de positie van je hoofd en je ogen in de gaten te houden met de iPhone-camera, kan bijvoorbeeld een webpagina automatisch naar beneden scrollen als je de laatste regel hebt bereikt.

Zelfs goedkopere frontcamera’s zouden met uMoove werken, aldus de startup. De technologie is niet alleen handig voor het scrollen op een pagina: door een paar seconden naar een object te staren is het mogelijk om een selectie te maken, terwijl je met oogbewegingen exacte tekeningen kan maken. Een keertje knikken zou een actie kunnen bevestigen. Hoe het systeem in alledaags gebruik functioneert, blijft nog even de vraag: maak je een tekening met je ogen, dan moet je niet afgeleid worden door bijvoorbeeld een binnenkomende pushnotificatie.

uMoove heeft in onderstaande video al gedemonstreerd hoe de trackingtechnologie precies gebruikt kan worden. De maker belooft binnen een paar maanden een toolkit uit te brengen, waarmee ontwikkelaars met de functie aan de slag kunnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2013, 12:10
Categorie Apps
Onderwerp tracker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.