ultrasn0w iPhone unlock, opvolger yellowsn0w voor iPhone OS 3.0

In een demonstratievideo heeft iPhone Dev Team-lid Musclenerd uitleg gegeven over de nieuwe unlockmethode voor iPhone OS 3.0. De opvolger van yellowsn0w, de vorige unlockmethode, gaat ultrasn0w heten en is vanaf vrijdag beschikbaar.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3G unlock: ultrasn0wiPhone Dev Team-lid MuscleNerd heeft vannacht – zoals aangekondigd – een demo gegeven van de nieuwe unlockmethode voor de iPhone 3G met iPhone OS 3.0. De nieuwe naam voor de softwarematige unlock wordt ultrasn0w, als opvolger van de reeds bestaande yellowsn0w-methode. Ultrasn0w kan elke versie van de bootloader (vergelijkbaar met BIOS) en elke versie van de baseband (de modemfirmware) unlocken, mits de iPhone beschikt over de nieuwe firmware iPhone OS 3.0, die ergens vandaag (vermoedelijk vanmiddag) zal uitkomen. Ultrasn0w wordt aanstaande vrijdag 19 juni 2009 verwacht en zal zoals ook bij yellowsn0w het geval was uitgebracht worden via Cydia.

Tijdens de – vanwege de overweldigende belangstelling – moeizame Qik-demo vertelde Musclenerd eerst iets over de achtergrond van de unlock, de voorgaande yellowsn0w-methode en waarom deze nu niet meer werkt voor nieuwere basebands. Hij liet vervolgens via een directe Terminal-verbinding zien dat zijn gelockte iPhone 3G met iPhone OS 3.0 en een Amerikaanse T-Mobile SIM* eenvoudig geunlocked kon worden. Voor “eindgebruikers” zal er a.s. vrijdag geen Terminal-commando aan te pas komen, want ultrasn0w wordt verspreid via Cydia, aldus Musclenerd.

Tijdens de demo is verder niets gezegd over de aanstaande iPhone 3G S, maar vermoedelijk wacht het iPhone Dev Team zelf ook tot deze beschikbaar zijn. Vreemder is dat er tijdens de videodemo ook niet is gesproken over de originele iPhone, maar specifiek alleen over de iPhone 3G. Of dat betekent dat de unlock alleen voor de iPhone 3G en niet meer voor oudere modellen werkt is op dit moment helaas nog niet duidelijk.

Update: MuscleNerd meldt dat de jailbreak en 2G-unlock zeer snel beschikbaar zijn. De ultrasn0w-unlock is een paar dagen vertraagd. Verder denkt hij dat de iPhone 3G S zal uitkomen met de kwetsbare 04.26.08 baseband, maar er is wel een jailbreak nodig om ultrasn0w te kunnen gebruiken.

Meer info: Live demo @Musclenerd via Qik (video) en iPhone Dev Team Blog

* T-Mobile US is uiteraard niet de officiële provider voor de iPhone in Amerika, dat is AT&T.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:35
Categorie Jailbreak
Onderwerpen cydia, iphone dev team, jailbreak, musclenerd, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.