iPhone OS 3.0 en de verborgen features

Vanmiddag of vanavond komt iPhone OS 3.0 beschikbaar. Nieuwe functies zoals knippen en plakken zijn al vaak langsgekomen. Maar er zijn toch nog behoorlijk wat minder bekende functies, die je moet weten om echt van de update te kunnen genieten.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 3.0 SoftwareMet iPhone 3.0 in het vooruitzicht hier nog even wat laatste verborgen features die je niet mag missen om het meeste eruit te halen. Er zijn vast al wat hier en daar voorbij gekomen, maar voor mij waren er nog behoorlijk wat nieuw. Ik heb een selectie gemaakt voor de voor mij leukste features.

De features zijn voor de IPhone 3G S, iPhone 3G en de iPod Touch, mits ze op iPhone 3.0 draaien.

Doorsturen en verwijderen individuele SMS-berichten

Met iPhone 3.0 is het mogelijk om berichten één voor één te verwijderen of door te sturen.

Hoe?

  • Open een berichtengesprek
  • Tap ‘Wijzig’ rechtsboven
  • Tap op de berichten die je nodig hebt
  • Tap op doorsturen en selecteer een geadresseerde
  • OF Tap op Verwijder om de berichten te verwijderen.

Schud om ‘ongedaan maken’ en ‘opnieuw uitvoeren’ te activeren

Schud om het typen van tekst ongedaan te maken, schud nogmaals om de tekst weer terug te krijgen. Zo simpel is het.
Als je al eerder tekst hebt getypt dan springt de iPhone automatisch terug naar dat stuk. Is het het eerste stuk tekst dan zal de iPhone dat gewoon verwijderen.

Schud om shuffle te activeren in iPod

Schud tijdens het beluisteren van muziek met je iPhone om een willekeurig nieuw nummer te krijgen.
Je hoeft dus niet meer je iPhone uit je zak te halen, elke keer als je weer eens een nummer te horen krijgt dat je eigenlijk alleen erop hebt staan voor die intieme momenten 😉

Aantal geïnstalleerde programma's   Undo

Belhistorie

De belhistorie heeft een update gekregen. Nu kun je ook elk gesprek individueel zien met de tijdsduur van het gesprek. Erg handig. Een feature die ik nog wel eens mistte. Je ziet ook direct welk type nummer heeft gebeld. Je hebt namelijk meerdere nummers van iemand zoals Mobiel, Thuis, Werk. Dat is nu ook zichtbaar.

Type een nieuw bericht terwijl de andere nog aan het verzenden is

Als je het eerste bericht aan het verzenden bent heb je vanaf iPhone 3.0 de mogelijkheid om direct daarna nog een sms te versturen. De statusbalk is naar boven verhuisd, waardoor het toetsenbord in beeld kan blijven.

Sluit alle pagina’s in Safari

Voorheen was het niet mogelijk om alle pagina’s af te sluiten in Safari. De laatste pagina bleef altijd staan. Nu kun je deze ook gewoon sluiten en zal er gewoon een lege pagina blijven staan.

Het verplaatsen van applicaties tussen schermen

Veel gebruikers vonden het vervelend dat als er een nieuwe applicatie geïnstalleerd werd, dat je hele volgorde veranderde als je scherm voor scherm de applicatie verplaatste. Dat is nu niet meer. Hou de applicatie in de rechter- of linkerhoek en het scherm zal gewoon blijven verspringen net zolang je het juiste scherm bereikt hebt. Laat je applicatie los en de applicatie zal op de juiste manier verschoven worden.

Opnieuw verzenden van een mislukte berichtverzending

Je hebt wel eens dat een bericht niet verzonden kan worden. Nu wordt hier in iPhone 3.0 in de lijst een rood uitroepteken bijgezet. Hierna kun je hem opnieuw verzenden.

Binnenkomende gesprekken bevatten ook plaats en land

Dit is iets wat ik niet zeker weet omdat ik het in Nederland nog niet werkend heb gezien. Maar het zou zo moeten zijn, dat als je door een onbekend nummer gebeld wordt dat je dan te zien krijgt waar het belletje vandaan komt. Zou een erg mooie verborgen iPhone 3.0 feature zijn.

Batterij niet meer zichtbaar op docking stations

Je hebt een feestje, een dure boxset voor je iPhone maar je durft hem op die avond er niet op te zetten omdat je batterij dan in beeld komt. Dat is verleden tijd. Bij het afspelen van muziek blijven de albums zichtbaar.

Applicatieteller

Vind jij het ook interessant om te weten hoeveel applicaties je nu eigenlijk geïnstalleerd hebt? Nu kun je dat te weten komen. Hoe? Ga naar Instellingen > Algemeen > Info. Hier vind je een applicatieteller. Handig!

Overal wijzigen van contactgegevens

Waar je ook toegang hebt tot contactgegevens (via Telefoon, Contacten, SMS). Je hebt nu altijd de mogelijkheid om de volledige gegevens te zien EN bewerken.

Heb jij zelf nog leuke features waarvan je denkt dat (bijna) niemand ze weet? Laat ze dan in de reacties weten.

Via: ismashphone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:35
Categorie iDevices
Onderwerp features

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.