Twitter voor iOS biedt meer inzicht in populaire onderwerpen

Twitter heeft haar officiële iOS-app voorzien van zoekfilters voor onder meer foto's, video's en verbeterde mogelijkheden om populaire onderwerpen te ontdekken.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Twitter iOS 7 iconTwitter heeft dinsdagnacht een update voor de officiële Twitter-applicatie uitgebracht waarmee zoeken eenvoudiger moet worden. De app ondersteunt voortaan zoekfilters, waarmee je veelzijdiger zou moeten kunnen zoeken. Een voorbeeld hiervan is het nieuwe fotofilter dat foto’s in een raster- of lijstweergave toont. Deze update bouwt dan ook voort op de recente metamorfose die de app onderging waarin beeld een grotere rol speelt. Ook in deze app: een nieuw opstartscherm (zie hieronder) en betere inlogverficatie.

Daarnaast kun je specifiek filteren op tweets van mensen die je zelf volgt, evenals op video’s. Ook is er voor nieuws een apart filter toegevoegd; een logische stap aangezien nieuws een van de pijlers is waar het medium zich de komende tijd op wil gaan richten. Twitter verhelpt met de update ook een belangrijk kritiekpunt uit eerdere versies van de app: je kunt binnen zoekresultaten voortaan wisselen tussen zogeheten top tweets, tweets die vaak geretweet zijn of als favoriet zijn toegevoegd en alle tweets.

iculture zoekopdracht 1 zoekopdracht verfijnen 2

Ook introduceert de update een specifieke trending tijdlijn binnen het onderdeel Ontdek, dat bij sommige gebruikers in een test van de app nu is weggestopt in het nieuwe vijfde tabblad Blader [lees hieronder]. Daarin moeten populaire onderwerpen en bijbehorende tweets getoond worden. Deze speciale tijdlijn toont ook tweets bij populaire tv-programma’s en evenementen die in de buurt plaatsvinden. Dit eerste was een wijziging die ook al was aangekondigd, maar in de laatste grote update nog niet was terug te vinden. Twitter wil zich profileren als medium voor tv-programma’s om ook voor adverteerders interessanter te worden. In deze update zet Twitter dan ook een belangrijke stap in die richting.

twitter-opstartscherm Twitter nu 6.0 en nieuwer

Ander uiterlijk voor select publiek

Twitter ziet er vanaf de nieuwe versie 5.13 niet meer voor iedereen hetzelfde uit. Sommige gebruikers krijgen een andere indeling te zien, zoals die is afgebeeld in het tweede screenshot. Het lijkt om een test onder een select publiek te gaan; een zogeheten softlaunch. Twitter benoemt dan ook niet de cosmetische veranderingen van de app in de App Store-omschrijving.

De lettergrootte in de Twitter-app wordt in de test aangepast op de lettergrootte die je in de iOS 7-instellingen hebt gekozen (Instellingen-app -> Algemeen -> Tekstgrootte). Tegelijk wordt een geopende tweet veel groter weergegeven, met reacties en retweets op de tweet er in het klein onder. Naast de grootte van de knoppen onderin beeld, zijn ook de namen van de knoppen veranderd. Je reacties heten nu ‘Berichtgeving’ en privéberichten gaan een beetje verwarrend door het leven als ‘Berichten’.

Wat wel voor alle gebruikers geldt, is dat de minimum systeemvereiste is veranderd van iOS 5.0 naar iOS 6.0.

Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Afbeelding opstartscherm via @daankempeneers

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2014, 15:56
Onderwerpen twitter, zoeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.